.
Για 4 άτομα• 4 σκ. σκόρδο ή 5 φρέσκα σκόρδα
χο ν δ ρ ο κο μ μ έ ν α
• 4 αυγά
• 2 κτσ λάδι
• 1 πρέζα θυμάρι (ταιριάζει και το φασκόμηλο)
• 4 φέτες χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο
• 1,5 λ. νερό
Μπορείτε είτε να βράσετε το σκόρδο, το θυμάρι και το λάδι απ' ευθείας (πιο ελαφρύ) για 20 λεπτά είτε να
τσιγαρίσετε το σκόρδο στο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει (προσοχή μη σας ξεφύγει διότι πικρίζει), να
προσθέσετε το αρωματικό και μετά να προσθέσετε το νερό και να βράσετε για 20 λεπτά (πιο δυνατή γεύση).
Οταν περάσουν τα 20 λεπτά, θα σπάσετε ένα-ένα τα αυγά και γρήγορα με ένα πιρούνι θα τραβάτε την ουσία
τους ώστε να σχηματιστούν δίχρωμες κλωστές.
Σερβίρετε 1 φέτα ψωμί σε κάθε πιάτο και τη σούπα από πάνω.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
0 Σχόλια