Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΕΪΚ 180 του Παρλιάρου

.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
- 180 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 180 γρ. βούτυρο LURPAK
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 180 γρ. αυγά (περίπου 4 αυγά)
- 180 γρ. αλεσμένα μπισκότα και φουντούκια
- πέρλες σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού για διακόσμηση VALRHONA
- αντικολλητικό χαρτί SANITAS

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά.
Αλέθουμε τα μπισκότα με τα φουντούκια στο μπλέντερ.
Αναμιγνύουμε το μείγμα των αυγών με τα τριμμένα φουντούκια και μπισκότα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Διακοσμούμε προαιρετικά με πραλίνα και πέρλες σοκολάτας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια