.
Μια γαλλικού τύπου κομπόστα, ιδιαίτερα εύκολη και υγιεινή.Μερίδες: 5-6, Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 70΄-90΄
Υλικά
700 γρ. κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές φέτες
400 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές φέτες
100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια, το ξύσμα τους
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση
1 ξυλάκι κανέλας
Βάζουμε τα μήλα και τα κυδώνια μέσα σε ένα πυρέξ που κλείνει με καπάκι ή σε ένα ταψάκι που θα κλείσουμε με αλουμινόχαρτο.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το λάδι, το ξύσμα και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-50 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά.
Τα σερβίρουμε χλιαρά.
steliosparliaros.gr
0 Σχόλια