Υλικά
1 μπάρα σοκολάτας (περίπου 100γρ)
½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή βουτύρου
Αλκοολούχος λοσιόν 70-90% αλκοόλ (θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ μαζί με το οινόπνευμα)
Μια οποιαδήποτε λοσιόν σώματος χωρίς ιδιαίτερο άρωμα
Λίγο γλυκερίνη
Φίλτρα γαλλικού καφέ
Εκτέλεση
Για να αρωματίσετε τη λοσιόν σας θα πρέπει αρχικά να μπορέσετε να «εγκλωβίσετε» κάπως το άρωμα της σοκολάτας και του μπισκότου. Αυτό γίνεται εύκολα αν χρησιμοποιήσετε 2 καλά πλυμμένα γυάλινα βάζα και μια αλκοολούχο λοσιόν (οινόπνευμα χαμηλότερων βαθμών). Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο βάζο.
Στο άλλο βάζο ρίχνετε μερικά μπισκότα (1/3 πακέτο περίπου) θρυμματισμένα. Καλύπτετε και τα 2 υλικά με αλκοολούχο λοσιόν (ρίχνετε τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά σας με περίπου 2 δάχτυλα αλκοολούχου λοσιόν). Αφήνετε τα βάζα σε ζεστό μέρος (πχ κοντά σε ένα καλοριφέρ το χειμώνα ή σε σημείο που τα βλέπει ο ήλιος το καλοκαίρι) για 7 μέρες περίπου.
Για καλύτερα αποτελέσματα ανακινήστε τα βάζα μια φορά την ημέρα ώστε να βοηθήσετε τα αρώματα να απορροφηθούν από την αλκοόλη. Μετά από 7 μέρες ανοίξτε τα βάζα! Θα εντυπωσιαστείτε από τη μυρωδιά. Σουρώστε με τη βοήθεια φίλτρου γαλλικού καφέ και κρατήστε το «βάμμα» σοκολάτας και μπισκότου σε ξεχωριστά, καθαρά γυάλινα βάζα. Βάλτε 1-2 κουταλιές της σούπας από το κάθε βάμμα μέσα στο μπουκάλι της λοσιόν και προσθέστε και λίγη γλυκερίνη. Ανακινήστε πολύ καλά και δοκιμάστε τη λοσιόν! Δεν μυρίζει υπέροχα;;;
Προσπαθήστε να φτιάξετε κι άλλα βάμματα όπως από καραμέλες, κανέλα βανίλια κτλ και φτιάξτε έτσι τη δική σας μοναδική λαχταριστή λοσιόν!
dietup.gr
1 μπάρα σοκολάτας (περίπου 100γρ)
½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή βουτύρου
Αλκοολούχος λοσιόν 70-90% αλκοόλ (θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ μαζί με το οινόπνευμα)
Μια οποιαδήποτε λοσιόν σώματος χωρίς ιδιαίτερο άρωμα
Λίγο γλυκερίνη
Φίλτρα γαλλικού καφέ
Εκτέλεση
Για να αρωματίσετε τη λοσιόν σας θα πρέπει αρχικά να μπορέσετε να «εγκλωβίσετε» κάπως το άρωμα της σοκολάτας και του μπισκότου. Αυτό γίνεται εύκολα αν χρησιμοποιήσετε 2 καλά πλυμμένα γυάλινα βάζα και μια αλκοολούχο λοσιόν (οινόπνευμα χαμηλότερων βαθμών). Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο βάζο.
Στο άλλο βάζο ρίχνετε μερικά μπισκότα (1/3 πακέτο περίπου) θρυμματισμένα. Καλύπτετε και τα 2 υλικά με αλκοολούχο λοσιόν (ρίχνετε τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά σας με περίπου 2 δάχτυλα αλκοολούχου λοσιόν). Αφήνετε τα βάζα σε ζεστό μέρος (πχ κοντά σε ένα καλοριφέρ το χειμώνα ή σε σημείο που τα βλέπει ο ήλιος το καλοκαίρι) για 7 μέρες περίπου.
Για καλύτερα αποτελέσματα ανακινήστε τα βάζα μια φορά την ημέρα ώστε να βοηθήσετε τα αρώματα να απορροφηθούν από την αλκοόλη. Μετά από 7 μέρες ανοίξτε τα βάζα! Θα εντυπωσιαστείτε από τη μυρωδιά. Σουρώστε με τη βοήθεια φίλτρου γαλλικού καφέ και κρατήστε το «βάμμα» σοκολάτας και μπισκότου σε ξεχωριστά, καθαρά γυάλινα βάζα. Βάλτε 1-2 κουταλιές της σούπας από το κάθε βάμμα μέσα στο μπουκάλι της λοσιόν και προσθέστε και λίγη γλυκερίνη. Ανακινήστε πολύ καλά και δοκιμάστε τη λοσιόν! Δεν μυρίζει υπέροχα;;;
Προσπαθήστε να φτιάξετε κι άλλα βάμματα όπως από καραμέλες, κανέλα βανίλια κτλ και φτιάξτε έτσι τη δική σας μοναδική λαχταριστή λοσιόν!
dietup.gr
0 Σχόλια