.
Είναι ένα από τα ωραιότερα όσπρια για μένα. Αφήστε δε, που γίνεται γρήγορα και δε θέλει φούσκωμα από την προηγούμενη μέρα.
Όσο πιο πολύ τη φουσκώσετε σε νερό, τόσο πιο γρήγορα θα βράσει.
Φάβα (ανύπαντρη λέμε!)
Υλικά
1/2 κιλό φάβα
λίγο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι (προαιρετικά για μέσα, εγώ δεν το έβαλα)
λεμόνι
αλάτι
κοκκινοπίπερο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
Τη βάζουμε να βράσει με νερό αρκετό να την καλύπτει και με τρυπητή κουτάλα την ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε αν θέλουμε κρεμμύδι μέσα (εγώ δεν έβαλα για να μη βαρύνει κι άλλο το στομαχάκι μας) και σιγοβράζουμε γύρω στο μισάωρο ή και παραπάνω μέχρι να χυλώσει και να γίνει πολτός (αν την έχετε μουσκέψει πολλές ώρες θέλει λιγότερο χρόνο).
Την περνάμε από το μούλτι ή ακόμα καλύτερα, λιώστε τη μέσα στην κατσαρόλα με το μιξεράκι που είναι μακρόστενο (μινιπίμερ πχ) μαζί με το κρεμμύδι (αν βάλατε) και την ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσοχή γιατί πιτσιλάει.
Προσθέτουμε αλάτι, και 2-3 κουτ. σούπας λάδι και σιγοβράζουμε για λίγο.
Την σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλισμένη με κοκκινοπίπερο.
Προσθέτουμε αν θέλουμε λάδι και χυμό λεμονιού (θα έλεγα ότι στη φάβα το κρεμμύδι, το λάδι και το λεμόνι επιβάλλονται!
Γι' αυτό καλύτερα να βάλουμε λαδάκι από πάνω παρά μέσα.
Μέσα, 2-3 κουταλιές αρκούν)
Tip: Αφήστε τη φάβα σας νερουλή γιατί πήζει περισσότερο όσο περνάει η ώρα και κρυώνει.
mikrikouzina
0 Σχόλια