.
Υλικά:½ κιλό μαυρομάτικα φασόλια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
1 ξηρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κάπαρη στο ξύδι
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελιές μαύρες
Λίγος άνηθος
½ φλιτζάνι λάδι
3-4 κουταλιές ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε αρκετό νερό για πέντε λεπτά.
2. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι σε ζεστό αλατισμένο νερό.
3. Τα βράζουμε για σαράντα περίπου λεπτά για να ψηθούν.
4. Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
5. Σερβίρουμε τα μαυρομάτικα γαρνιρισμένα με ελιές και τρυφερά φύλλα μαρουλιού.
0 Σχόλια