Μια υπέροχη συνταγή για λαχταριστές και πεντανόστιμες κολοκυθοκεφέδες στο φούρνο.
Απολαύστε τες σαν ορεκτικό, μεζέ ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Απολαύστε τες σαν ορεκτικό, μεζέ ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 4 κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 90 γρ. τυρί φέτα σε μικρά κομματάκια
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά + επιπλέον για πασπάλισμα
- αλάτι πιπέρι
- 3 κ.γ. ελαιόλαδο
- Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα αφήνετε για 15 λ περίπου σε ένα σουρωτήρι. Πιέστε τα ανά διαστήματα με τα χέρια σας ή με την ανάποδη ενός κουταλιού να φύγουν τα υγρά. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί με θήκες για muffins ή λαδώνετε 12 μεγάλα ειδικά χαρτάκια για cup cakes.
- Σε ένα μπόλ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη φέτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά και τ0 1/2 φλ. φρυγανιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τέλος προσθέτετε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
- Γεμίζετε τις θήκες του ταψιού ή τις χάρτινες με 1 ½ κ.σ. περίπου τις πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να είναι μαλακά στο εσωτερικό τους.
- Σερβίρετε με ντίπ γιαουρτιού: Ανακατεύετε γιαούρτι, λίγο άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
0 Σχόλια