.
Κεφτεδάκια με πράσο και σέλινο, μια εναλλακτική πρόταση για τα γνωστά και αγαπημένα κεφτεδάκια.Με κόκκινη σάλτσα, πράσο, σέλινο και άλλα μυρωδικά τα κεφτεδάκια σας θα ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά (Σερβίρει 6)
1 κιλό κιμάς αρνίσιος και μοσχαρίσιος ανάμεικτος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας τραχανάς
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας δυόσμος
1 αβγό
1 κιλό πράσα μέτρια κομμένα
4 κλωνάρια σέλινο κομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, τον τραχανά, τα μυρωδικά, την πάπρικα, το αβγό και πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε μικρά τα κεφτεδάκια.
Σωτάρουμε τα πράσα και το σέλινο σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε αλάτι, το καυτερό πιπέρι και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια,ανακατεύουμε και καλύπτουμε κατά τα 2/3 με ζεστό νερό.
Μαγειρεύουμε για μία ώρα κεφτεδάκια.
Λίγο πριν απ’ το τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακινούμε να πάει παντού.
www.sidages.gr
0 Σχόλια