.
Το κλασικό ελληνικό ψητό αμυγδαλωτό επιστρέφει στις φοντανιέρες μας.
Βάρος: περίπου 1 κιλό,
Προετοιμασία: 30΄,
Ψήσιμο: 20΄
Υλικά
- 320 γρ. αμύγδαλα λευκά + μερικά επιπλέον για την επιφάνεια
- 600 γρ. άχνη ζάχαρη
- 75 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
- 140 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση (προαιρετική)
Στο μπλέντερ αλέθουμε πολύ καλά τα 320 γρ. αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι, έως ότου γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται).Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο, στρογγυλό κορνέ διαμέτρου 6-8 χλστ. και δημιουργούμε μικρούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Σε κάθε ένα δίσκο τοποθετούμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
°C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.
Tip
Δείτε πώς παρασκευάζονται οι
εργολάβοι βήμα-βήμα.
0 Σχόλια