.
Έχεις αδυναμία στην σοκολάτα και ψάχνεις μια εύκολη συνταγή για γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους; Μάλλον σου έχω την καλύτερη πρόταση που θα μπορούσες να βρεις!
Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει την Kit Kat, μιας και έχει μοναδική γεύση, καθώς συνδυάζει την λαχταριστή σοκολάτα με τα μπισκότα με την λευκή κρέμα.
Γιατί όμως να αρκείσαι στο να παίρνεις αυτά τα μικρά κομματάκια, ενώ μπορείς να φτιάξεις μόνη σου γρήγορα και οικονομικά ένα τεράστιο Kit Kat, που θα κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλα τους;
Πως να φτιάξεις εύκολα και οικονομικά ένα μεγάλο Kit Kat
Τι υλικά θα χρειαστείς:
30 μεγάλες σοκολάτες γάλακτος
6 πακέτα γκοφρέτες βανίλια
Διαδικασία παρασκευής
Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις αυτό το καταπληκτικό γλυκό, είναι να λιώσεις το 1/3 από τις σοκολάτες που έχεις επιλέξει.
Για να το κάνεις αυτό, μπορείς είτε να το κάνεις σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζοντας νερό να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα και από πάνω να βάλεις, σε ένα μεταλλικό κατά προτίμηση μπολάκι, την σοκολάτα σου και να ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει, είτε να βάλεις το μπολ με την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό και να το βγάλεις να ανακατέψεις και να επαναλάβεις μέχρι να λιώσει.
Έπειτα, μόλις δεις ότι έχει λιώσει η σοκολάτα σου, πάρε μια μεγάλη ορθογώνια φόρμα και άπλωσε την καλά μέσα, για να έχεις μια ομοιόμορφη στρώση. Τώρα θα πρέπει να την βάλεις στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Μόλις λοιπόν έχει σταθεροποιηθεί καλά, βγάλε τη φόρμα από το ψυγείο και ξεκίνα να απλώνεις τις γκοφρέτες σου, ώστε να καλύψεις όλη την επιφάνεια, αφήνοντας όμως ένα κενό σε όλες τις πλευρές, για να μπορέσουν να καλυφθούν με σοκολάτα. Κάνε τουλάχιστον 2 στρώσεις με τις γκοφρέτες, για να νιώθεις περισσότερο και την βανίλια όταν δαγκώνεις.
Τέλος, τι μας έχει μείνει; Μα φυσικά να λιώσουμε και τα υπόλοιπα 2/3 από τις σοκολάτες, με τον ίδιο τρόπο που επιλέξαμε και στην αρχή και στην συνέχεια να ρίξουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από τις γκοφρέτες.
ediva.gr
0 Σχόλια