Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σοκολατένια γαλατόπιτα

.
ΥΛΙΚΑ
Γι α μια φόρμα 26 εκ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
6 φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο LURPAK (κρύο)
150 γρ. φυστίκι Αιγίνης
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. τζίτζερ σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
800 ML γάλα φρέσκο
400 ML κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη καστανή
170γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο LURPAK SOFT
4 αυγά
100 ML ρόφημα γάλακτος με κακάο COCIO
1 αυγό (για την επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα φιστίκια, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, τη σκόνη τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, τις βανίλιες, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να δέσει.
Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τα χτυπημένα αβγά, ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να στρώσουμε τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα και απλώνουμε πέντε φύλλα κρούστας, σταυρωτά. Πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα από το φιστίκι και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα κρούστας, προσέχοντας όταν τα απλώνουμε στο ταψί να είναι ακτινωτά το ένα με το άλλο.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί με τα φύλλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο γύρω-γύρω. Αλείφουμε με λίγο ακόμα βούτυρο από πάνω. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σοκολατένιο ρόφημα με κακάο με ένα αβγό και αλείφουμε την επιφάνεια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φύλλα, να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να πάρει ελαφρώς χρώμα.
Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει για 30 λεπτά.
Τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.
Chef Ανδρέας Λαγός

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια