ΥΛΙΚΑ:
Για το ζυμάρι:
13 γρ. ξερή μαγιά
300 - 350 ml χλιαρό νερό
11 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα
4 σκ. σκόρδο λιωμένες
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και έξτρα για πασπάλισμα
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες σαλάμι μπύρας
10 φέτες πάριζα
8 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
8 φέτες ένταμ
150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μισό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 7 - 8 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε 5 φορές.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 30 επί 20 εκατοστά.
Φέρνουμε τη μεγάλη πλευρά προς εμάς, αλείφουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το μισό λιωμένο σκόρδο.
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης αφήνοντας 3 εκατοστά κενό από κάθε πλευρά.
Κάνουμε ένα ρολό ξεκινώντας από τη πλευρά που είναι προς εμάς και απαλά κλείνουμε τις άκρες όπως ρολάρουμε τη ζύμη.
Μόλις φτάσουμε στο τέλος πιέζουμε τη ζύμη ώστε να ενωθεί και να σφραγίσει.
Τοποθετούμε το στρόμπολι σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο ζυμάρι.
Αλείφουμε τα ρολά με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνειά τους και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Τσούλος Γεώργος
Για το ζυμάρι:
13 γρ. ξερή μαγιά
300 - 350 ml χλιαρό νερό
11 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα
4 σκ. σκόρδο λιωμένες
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και έξτρα για πασπάλισμα
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες σαλάμι μπύρας
10 φέτες πάριζα
8 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
8 φέτες ένταμ
150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μισό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 7 - 8 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε 5 φορές.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 30 επί 20 εκατοστά.
Φέρνουμε τη μεγάλη πλευρά προς εμάς, αλείφουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το μισό λιωμένο σκόρδο.
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης αφήνοντας 3 εκατοστά κενό από κάθε πλευρά.
Κάνουμε ένα ρολό ξεκινώντας από τη πλευρά που είναι προς εμάς και απαλά κλείνουμε τις άκρες όπως ρολάρουμε τη ζύμη.
Μόλις φτάσουμε στο τέλος πιέζουμε τη ζύμη ώστε να ενωθεί και να σφραγίσει.
Τοποθετούμε το στρόμπολι σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο ζυμάρι.
Αλείφουμε τα ρολά με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνειά τους και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Τσούλος Γεώργος
0 Σχόλια