Μια εύκολη κρέμα κατσαρόλας η οποία δεν περιέχει λακτόζη αφού γίνεται με γάλα αμυγδάλου.
Ένα βράσιμο θέλει και είναι έτοιμη.
Μερίδες: 6,
Προετοιμασία-παρασκευή: 20΄
Υλικά
400 ml γάλα καρύδας (σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
30 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ροδόνερο
κανέλα για πασπάλισμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ¾ από το γάλα καρύδας (δηλαδή τα 300 ml) μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα καρύδας (100 ml) και τα χύνουμε στην κατσαρόλα, λίγο προτού βράσει το περιεχόμενό της.
Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, αλλά δεν την αφήνουμε να βράσει περισσότερο.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ροδόνερο και μοιράζουμε σε μπολ.
Σερβίρουμε τις κρέμες χλιαρές ή κρύες (από το ψυγείο), πασπαλίζοντας με κανέλα.
0 Σχόλια