Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μασουράκια με λουκούμι και αμύγδαλα

.
Το αγαπημένο λουκουμάκι που κάνει καλή παρέα με τον ελληνικό καφέ γίνεται και λαχταριστή γέμιση για ρολάκια, που και αυτά είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψετε τον καφέ σας.
Μερίδες:για 48 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
2 ασπράδια αβγών μεγάλων (70γρ. περίπου)
300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κοπανισμένα
140γρ. ζάχαρη
150γρ. φρυγανιά τριμμένη
10 λουκούμια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
¾ φλιτζανιού μαργαρίνη λιωμένη, για το άλειμμα των φύλλων
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
λίγο ανθόνερο

Διαδικασία
Για τη γέμιση:
Χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύετε το τριμμένο αμύγδαλο με τη φρυγανιά και την κοπανισμένη μαστίχα και ενσωματώνετε το μίγμα στη μαρέγκα.
Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τα ψιλοκομμένα λουκούμια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώνετε μπροστά σας τα φύλλα κρούστας και χαράζοντας στο κέντρο τους ένα σταυρό τα κόβετε σε τέσσερα μέρη.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια του φύλλου και με ένα πινέλο τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετείτε στο κάτω μέρος της μικρότερης πλευράς από μία κουταλιά της σούπας γέμιση.
Διπλώνετε τα πλαϊνά πάνω από τη γέμιση και τυλίγετε τα φύλλα σε ρολάκια.
Αραδιάζετε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ξεφουρνίζετε τα μασουράκια και, αφού κρυώσουν, τα ραντίζετε με λίγο ανθόνερο χρησιμοποιώντας βαποριζατέρ και τα κυλάτε πάνω σε κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.
Τα σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγη άχνη επιπλέον.
olivemagazine.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια