.
Μια φουντουκόπιτα πεντανόστιμη, εύκολη και χωρίς γλουτένη! Και έχει και σοκολάτα!Μερίδες: 8,
Προετοιμασία: 20΄,
Ψήσιμο: 25΄
Υλικά
180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας
60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
3 ασπράδια αυγών
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.
Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας διαστάσεων 32×10 εκ. και ύψους 2,5 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.
Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού.
Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.
0 Σχόλια