.
Χρόνος Εκτέλεσης 30 λεπτάΜερίδες 8
Συστατικά
Για την τσίλι σος
150 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές
50 ml ξύδι
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Για τα pancakes-Τηγανίτες
75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
80 ml νερό
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κιμά κοτόπουλο
150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο
1 μεγ. καρότο, χοντροτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την τσίλι σος
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την καυτή πιπεριά και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε για 3-5 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, τα αυγά και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Στο μπολ με τον χυλό, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα pancakes μας σε δόσεις(1 κ.σ. γεμάτη).
- Ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
- Σερβίρουμε τα pancakes με σαλάτα σπανάκι και την τσίλι σος.
0 Σχόλια