Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαλάτα με ψητά ρεβίθια και κουκουνάρι

.
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδα/ες 2

Συστατικά
300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. κουρκουμά
½ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
35 γρ. κουκουνάρι
30 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
50 γρ. κάπαρη
αλάτι
πιπέρι

Για το dressing μυρωδικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμενο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Σε ένα ταψί (20 * 30 εκ.) προσθέτουμε μία λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο ταψί μας και απλώνουμε να πάνε παντού.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing μυρωδικών.
Σε ένα μούλτι ή γουδί χτυπάμε όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Αφού έχουν κρυώσει τα ρεβίθια μας τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το dressing μυρωδικών και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Άκης Πετρετζίκης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια