.
Για 12 άτομαΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σφολιάτα βουτύρου
1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
2 αβγά χτυπημένα με λίγο νερό, 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Για την κρέμα
2 αβγά, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, 1 κουτ. κοφτό μαστίχα
σε σκόνη, 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη, 500γρ. τυρί κρέμα,
500γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
½ κιλό φράουλες ψιλοκομμένες, λίγη ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βήμα 1
Αποψύχετε τη σφολιάτα Χρυσή Ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στο προϊόν και μετά ισιώνετε τα φύλλα ελαφρώς με τον πλάστη. Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετείτε 1 φύλλο σφολιάτας στο κάθε ένα. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε φύλλο με κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, δημιουργώντας έτσι τέσσερις λωρίδες. Έπειτα, κάνετε και τρεις οριζόντιες χαρακιές ώστε να δημιουργήσετε δεκαέξι ίσα κομμάτια. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Βήμα 2
Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και παράλληλα χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ. Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι το ρίχνετε καυτό στα αβγά με ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Όταν κρυώσουν τα αβγά προσθέτετε τη μαστίχα και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
Βήμα 4
Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος στη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 5
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος, ενώνετε τα τρία μίγματα (ζελατίνης, αβγών και κρέμας γάλακτος) και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Βήμα 6
Για το σερβίρισμα, βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στήνετε κάθε πιάτο ως εξής: ένα κομμάτι σφολιάτα, λίγη κρέμα, μερικές ψιλοκομμένες φράουλες, ένα κομμάτι σφολιάτα, κρέμα, θρυμματισμένη σφολιάτα, λίγη ζάχαρη άχνη και μία φράουλα κομμένη στη μέση.
Δείτε τρεις τεχνικές ψησίματος της σφολιάτας για τέλειο μιλφέϊγ, στο παρακάτω βίντεο που έφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:
0 Σχόλια