Eμείς έχουμε τα τυροπιτάκια, τους ντολμάδες, και ένα σωρό ακόμη φαγητά!
Οι άλλοι λαοί;
Κουβανέζικα ρολλά με χοιρινό
Γεμιστή ζύμη με χοιρινό, καρυκεύματα και λαχανικά.
Samosa
Πικάντικα πιτάκια samosas με λαχανικά, μπαχαρικά, κιμά , που τρώνε στην Ινδία, στο Πακιστάν και αλλού.
Dumblings
Μικρά μπαλάκια ζύμης από αλεύρι, μαγειρικό λίπος, καρυκεύματα και νερό.
Μπορεί να είναι σκέτα ή γεμιστά και μας έρχονται από την Ιαπωνία.
Spring Rolls
Γεμιστά ρολλάκια φύλλου με λαχανικά, Aσιατικής προέλευσης.
Sigara Böreği
Μπουρεκάκια τσιγάρα, έτσι τα λένε στην Τουρκία, γεμιστά με τυρί.
Συστατικά: 4 μερίδες
2 φύλλα κρούστας (γνωστή ως yufka στα τουρκικά)
250 ml λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο) για το τηγάνισμα (ή μπορείτε να τα ψήσετε, στην οποία περίπτωση θα χρειαστεί 50 γραμμάρια βούτυρο)
Εκτέλεση:
200 γραμμάρια τριμμένη μυζήθρα (τουρκική λευκό τυρί ή φέτα)
1 κρόκο αυγού
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
Πρέζα αλάτι
Παρασκευή:
Χωρίστε τα φύλλα ζύμης σε δύο ημι κύκλους, και στη συνέχεια σε τέσσερα καμπύλα τρίγωνα. Καλύψτε κάθε φύλλο κρούστας που δεν χρησιμοποιείτε με μια πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
Τοποθετήστε τη γέμιση στο φαρδύ άκρο, διπλώστε τις μακριές πλευρές για να κρατήσει τη γέμιση, στη συνέχεια, κυλήστε σαν ένα μικρό πούρο.
Βρέξτε το μυτερό άκρο με ένα υγρό (χρήση νερού / γάλα / αυγό) βούρτσα ζύμης και κολλήστε το κάτω.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετε ζεστό.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βουρτσίζετε με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο σε ένα λαδωμένο ταψί μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.
Περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς C
Οι άλλοι λαοί;
Κουβανέζικα ρολλά με χοιρινό
Γεμιστή ζύμη με χοιρινό, καρυκεύματα και λαχανικά.
Samosa
Πικάντικα πιτάκια samosas με λαχανικά, μπαχαρικά, κιμά , που τρώνε στην Ινδία, στο Πακιστάν και αλλού.
Dumblings
Μικρά μπαλάκια ζύμης από αλεύρι, μαγειρικό λίπος, καρυκεύματα και νερό.
Μπορεί να είναι σκέτα ή γεμιστά και μας έρχονται από την Ιαπωνία.
Spring Rolls
Γεμιστά ρολλάκια φύλλου με λαχανικά, Aσιατικής προέλευσης.
Sigara Böreği
Μπουρεκάκια τσιγάρα, έτσι τα λένε στην Τουρκία, γεμιστά με τυρί.
Συστατικά: 4 μερίδες
2 φύλλα κρούστας (γνωστή ως yufka στα τουρκικά)
250 ml λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο) για το τηγάνισμα (ή μπορείτε να τα ψήσετε, στην οποία περίπτωση θα χρειαστεί 50 γραμμάρια βούτυρο)
Εκτέλεση:
200 γραμμάρια τριμμένη μυζήθρα (τουρκική λευκό τυρί ή φέτα)
1 κρόκο αυγού
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
Πρέζα αλάτι
Παρασκευή:
Χωρίστε τα φύλλα ζύμης σε δύο ημι κύκλους, και στη συνέχεια σε τέσσερα καμπύλα τρίγωνα. Καλύψτε κάθε φύλλο κρούστας που δεν χρησιμοποιείτε με μια πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
Τοποθετήστε τη γέμιση στο φαρδύ άκρο, διπλώστε τις μακριές πλευρές για να κρατήσει τη γέμιση, στη συνέχεια, κυλήστε σαν ένα μικρό πούρο.
Βρέξτε το μυτερό άκρο με ένα υγρό (χρήση νερού / γάλα / αυγό) βούρτσα ζύμης και κολλήστε το κάτω.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετε ζεστό.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βουρτσίζετε με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο σε ένα λαδωμένο ταψί μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.
Περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς C
0 Σχόλια