.
Υλικάγια ένα ταψί διαστάσεων 36χ27 εκ.
12 φύλλα κρούστας
400 γρ. τυρί ARLA αυθεντικό REGATO
400 γρ. τυρί ARLA MOZZARELLA
200 γρ. φορμαέλα Αράχοβας
200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή FOUANTRE
500 μλ γάλα φρέσκο
200 μλ σόδα που πίνουμε
4 αβγά
2 κ.σ. βούτυρο LURPAK
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ το τριμμένο Regato την τριμμένη Mozzarella, τη φορμαέλα, την καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ένα πινέλο και απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας.
Προσθέτουμε το 1/4 από το μείγμα των τυριών με τη γαλοπούλα.
Στη συνέχεια απλώνουμε επτά φύλλα και πάνω από κάθε ένα φύλλο ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση.
Στο τέλος καλύπτουμε με δύο φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, την υγρή σόδα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα του γάλακτος και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ
0 Σχόλια