.
Λεπτό, διακριτικό κάπνισμα, αρώματα οξυάς, έλατου και δρυός, τόσο όσο να ισορροπούν με τη γεύση του ψαριού, να μην το σκοτώνουν, να μην το καταργούν. Ένας καινούριος, γκουρμέ καπνιστός τόνος. Βελούδινο, ζουμερό φιλέτο εξαιρετικής ποιότητας, ίχνος από συντηρητικά, χρωστικές και λοιπά χημικά. Το λάδι από την αρχαιότητα ήταν αρκετό σαν συντηρητικό. Μαγειρέψτε τον και σεις ακόμη και στα πιο "καλά" σας τραπέζια.Υλικά για 3 άτομα
2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA
300 γρ. χοντρό κριθαράκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 συσκευασία κονκασέ
8 ντοματίνια σε ροδέλες
1 κ.γ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο από το περιτό λάδι, ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και το σκόρδο, φέρνουμε δυό βόλτες, αλατίζουμε.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το κονκασέ και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε στη μεσαία γκάμα τη φωτιά.
Σιγά-σιγά, ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Στη μέση της διαδικασίας βάζουμε τα ντοματίνια.
Προσθέτουμε τον τόνο, το ξύσμα, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 Σχόλια