Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γατίσιες γλώσσες

.
Βήμα-βήμα οι «γατίσιες γλώσσες», τα κλασικά μπισκότα που συνοδεύουν το παγωτό.
Οι γατίσιες γλώσσες ή langues de chat είναι τα κλασικά λεπτά μπισκότα που συνοδεύουν το παγωτό. Με την ίδια αυτή ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε θήκες, σαν μπολ για να σερβίρουμε τις μπάλες του παγωτού αλλά και αυτοσχέδια χωνάκια.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ 350 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδας (το αφήνουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να είναι μαλακό)
  • 4 ασπράδια αυγών (κι αυτά πρέπει να μείνουν εκτός ψυγείου για 2 ώρες, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τεμαχίζουμε το βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι πολύ μαλακό) και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα μαλακό, κρεμώδες μείγμα.
Αν τα υλικά είναι ακόμα λίγο κρύα, θα βοηθήσει να μεταφέρουμε το μπολ μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό, ενώ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Για να διαλυθούν τα γρομπαλάκια και να γίνει λείο το μείγμα, ανακατεύουμε και με αυγοδάρτη.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με λεπτή μύτη χωρίς δοντάκια.
Πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης σχηματίζουμε λεπτά μπαστουνάκια μήκους 5 εκ. και πλάτους 4-6 χλστ.
 Επειδή θα απλώσουν στο ψήσιμο αφήνουμε αρκετή απόσταση ανάμεσά τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (στον αέρα) και ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και ξεροψηθούν περιφερειακά.
4. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε στρογγυλά μπισκοτάκια με το κορνέ ή με τις ειδικές φόρμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και λειτουργούν ως πατρόν για να δώσουμε ομοιόμορφο στρογγυλό σχήμα στα μπισκότα μας.
Αυτές οι φόρμες είναι συνήθως μια επίπεδη πλαστική επιφάνεια διάσπαρτη με στρογγυλές τρύπες. Ακουμπάς την επιφάνεια αυτή πάνω σε μια λαδόκολλα και ρίχνεις από πάνω αρκετή ποσότητα από το μείγμα. Το απλώνεις με μια σπάτουλα πάνω στην πλαστική επιφάνεια.
Αυτό μπαίνει στις τρύπες και παίρνει το σχήμα τους. Αμέσως μετά σηκώνεις την πλαστική επιφάνεια και έχουν μείνει σχηματισμένα τα μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα.
Το ίδιο μπορούμε να πετύχουμε φτιάχνοντας μόνοι μας πατρόν από χοντρό χαρτόνι.
5. Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, μπορούμε αν θέλουμε να τα τοποθετήσουμε επάνω σε έναν πλάστη για να πάρουν κοίλο σχήμα. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν.
Tip
Δείτε πώς με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε μπολ & χωνάκια για να σερβίρετε το παγωτό.
Παρλιάρος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια