.
ΥΛΙΚΑΓια 2 μπρουσκετες
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
5-6 σαρδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
για τη βινεγκρέτ:
1 ντομάτα
1 κ.σ. σχοινόπρασο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού BBQ Καλαμάτα Παπαδημητρίου
αλάτι-πιπέρι
για τον μαύρο ταραμά:
50 γρ. λευκό τάραμα
1 μικρό κρεμμύδι
3 φέτες του τοστ
35 ml χυμό λεμονιού½ κ.γ. μελάνι σουπιάς
125 ml σόδα
ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο.
Για τον μαύρο ταραμά:
Βάζουμε στο μούλτι τον λευκό ταραμά, το κρεμμύδι, το μουλιασμένο και στραγγισμένο ψωμί του τοστ, το χυμό λεμονιού, το μελάνι σουπιάς, τη σόδα, το ηλιέλαιο και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη ντομάτα, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.
Για τις σαρδέλες:
Ψήνουμε τις σαρδέλες, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.
Για τις μπρουσκέτες:
Απλώνουμε τον μαύρο ταραμά πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τις σαρδέλες και βάζουμε λίγη από τη βινεγκρέτ, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
του Chef Γιάννη Λιόκα
0 Σχόλια