Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Pokemon Go

Η νέα «τρέλα» στο στόχαστρο των χάκερς.Το Pokemon Go είναι μεν ένα παιχνίδι για smartphones, από τα πρώτα που αξιοποιούν τις δυνατότητες των τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), παράλληλα, όμως, είναι και ένα video game που σε «υποχρεώνει» να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να βγεις εκτός σπιτιού προκειμένου να το απολαύσεις.
Μπορώ να το παίξω στην Ελλάδα;
Αν μπείτε στο Play Store ή στο App Store μέσω ελληνικού παρόχου (κινητής ή σταθερής) και αναζητήσετε το Pokemon Go, πολύ απλά δεν θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα.
Μπορείτε βέβαια να το βρείτε μέσω του web στις διευθύνσεις https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticlabs.pokemongo ή https://itunes.apple.com/nz/app/pokemon-go/id1094591345?mt=8 αλλά και πάλι δεν θα μπορείτε να το «κατεβάσετε».
Το Pokemon Go ξεκίνησε να διατίθεται από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, πιθανότατα επειδή εκεί είχε servers η Niantic Labs λόγω του Ingress, ενώ στη σχετική λίστα προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες και η Γερμανία. Η υπόλοιπη Ευρώπη ακολουθεί σύντομα, όπως και η Ιαπωνία, όπου η δημοτικότητα των Pokemon είναι τεράστια.
Βέβαια, υπάρχει τρόπος να «ξεγελάσει» κανείς το σύστημα και να «κατεβάσει» το app.
Στην περίπτωση των Android συσκευών, θα πρέπει να βρει το επονομαζόμενο αρχείο APK και να ορίσει στις ρυθμίσεις του smartphone του ότι αποδέχεται την εγκατάσταση εφαρμογών από μη εξουσιοδοτημένες πηγές. Όπως είναι προφανές, μία τέτοια επιλογή ελλοχεύει κινδύνους ασφάλειας για τη συσκευή σας.
Στην περίπτωση του iPhone, θα πρέπει να συνδεθείτε με το αμερικανικό App Store. Αυτό σημαίνει αποσύνδεση από τον υπάρχοντα λογαριασμό σας, σύνδεση στην αμερικανική έκδοση (σ.σ. θα χρειαστεί να βάλετε και μία διεύθυνση που προφανώς θα είναι ψεύτικη), λήψη του Pokemon Go και μετά επανασύνδεση στον «κανονικό» λογαριασμό σας.
Το πρόβλημα είναι πως και στις δύο περιπτώσεις δεν θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς οι servers της Niantic Labs δεν προσφέρουν - ακόμη - τοπικό περιεχόμενο.
Η νέα «τρέλα» στο στόχαστρο των χάκερς
Η απάτη περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή έκδοση του παιχνιδιού μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει - Απίστευτο περιστατικό: Τον μαχαίρωσαν αλλά συνέχισε να παίζει  Είναι γεγονός. Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα, τόση που πολλά μουσεία, ιδρύματα ακόμα και νεκροταφεία (!) ανά τον κόσμο έχουν βγάλει ανακοινώσεις απαγορεύοντας στους επισκέπτες να παίζουν το video game στις εγκαταστάσεις τους.
Ωστόσο, με κάθε καινούρια τρέλα υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί προς όφελός του και φυσικά εις βάρος των χρηστών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, χάκερς εκμεταλλεύονται τη μανία των παικτών για το Pokemon Go με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Το παιχνίδι βασίζεται στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon και στην ουσία ο χρήστης προσπαθεί να συλλέξει τα συνολικά 250 τερατάκια σε πραγματικούς δρόμους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, καθώς και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής, όπου ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει διάφορα Pokemon.
Η νέα απάτη που σχετίζεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή (12,99 δολάρια) έκδοση του Pokemon Go μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει.
«Με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της τεράστιας ανταπόκρισης στη νέα μας εφαρμογή Pokemon GO και της ανάγκης για ισχυρότερους σέρβερς, δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας δωρεάν. Ο λογαριασμός σας θα παγώσει σε 24 ώρες εάν δεν προχωρήσετε στην αναβάθμιση» είναι το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αναφέρεται επίσης ότι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις της υπηρεσίας απαιτούν πλέον μηνιαία αμοιβή 12,99 δολαρίων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν το Go. Αυτό, βέβαια, παρέχει τη δυνατότητα σε σέρβερς τρίτων να κλέψουν στοιχεία των χρηστών, που πληρώνουν, όπως κωδικοί πρόσβασης για email και πληροφορίες των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Καθώς η τρέλα του Go σαρώνει τον πλανήτη, πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον «εθισμό» προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους παράνομες δραστηριότητες. Όταν κάποια στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο οι χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή από τις επίσημες, νόμιμες πηγές, ιδίως στις περιοχές όπου δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το παιχνίδι, στρέφονται σε τρίτους προκειμένου να καταφέρουν να το αποκτήσουν. Το τίμημα σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι μεγάλος αριθμός χρηστών ανακάλυψαν πως η νέα αυτή έκδοση της εφαρμογής δίνει στους απατεώνες τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο των smartphones στα οποίες είχε εγκατασταθεί το παιχνίδι.
Σε ανακοίνωσή της η Niantic Labs, η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή, αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι δωρεάν και είναι απεριόριστη η χρήση του, ωστόσο προειδοποιεί τους χρήστες να μην κατεβάζουν το Pokemon GO από άλλες πηγές εκτός από τις επίσημες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια