YΛΙΚΑ
για 6-8 άτομα
200 γρ. μπισκότα σαβαγιαρ
μαρμελάδα βατόμουρου
κόκκους ροζ πιπεριού
φύλλα μέντας η δυόσμου
για το πεπόνι:
1 πεπόνι
½ λτ χυμό πεπονιού
6 κ.σ. λικέρ μαστίχας
για το σιρόπι πεπονιού:
½ λτ χυμό πεπονιού
100 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. λικέρ μαστίχας
2 κ.σ. μέντα η δυόσμο ψιλοκομμένο
για την κρέμα:
200 γρ. ARLA φρέσκο τυρί κρέμα
300 γρ. κατίκι Δομοκού
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. βανίλια υγρή
500 γρ. ARLA κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά (χτυπημένη σε σαντιγί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χυμό πεπονιού με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε στο σιρόπι το λικέρ μαστίχας, την μέντα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το πεπόνι σε πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πεπονιού και το λικέρ μαστίχας και αφήνουμε τις φέτες πεπονιού να μαριναριστούν.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το κατίκι Δομοκού, το φρέσκο τυρί κρέμα και την υγρή βανίλια, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Ενσωματώνουμε την σαντιγί στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε το μαριναρισμένο πεπόνι. Στο χυμό της μαρινάδας βουτάμε ένα ένα, τα μπισκότα σαβαγιάρ, για λίγα δευτερόλεπτα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Προσθέτουμε σε κάθε μπισκότο την μαρμελάδα βατόμουρου, από πάνω βάζουμε την κρέμα, τις μαριναρισμένες φέτες πεπονιού και άλλη μια στρώση κρέμας. Από πάνω απλώνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα, την μαρμελάδα, την κρέμα, τις μαριναρισμένες φέτες πεπονιού και στολίζουμε με φυλλαράκια μέντας.
Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι πεπονιού, πασπαλίζουμε με τριμμένους κόκκους ροζ πιπεριού και σερβίρουμε.
Chef Ανδρέας Λαγός
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια