.
Υπέροχα ορεκτικά με γεύση Ισπανίας για να συνοδεύσετε το κρασί και το ποτό σας.Ψητά ντοματίνια
ντοματίνια
φρέσκο θυμάρι - ρίγανη
ελαιόλαδο
ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Διαλέγουμε μακρόστενα κατακόκκινα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση, τα αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο.
Ψήνουμε στους 200ºC για 20'.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Αβγά με λουκάνικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα ψητά ντοματίνια
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά
3 αβγά
1/2 χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγη γραβιέρα
παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ψητά ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4'.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σοτάρουμε για 3-4'.
Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι 2- 3' μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό.
Μανιτάρια με χαμόν
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
λίγο λευκό κρασί και λίγο θυμάρι
4-5 φέτες χαμόν
παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-4 να μαραθούν τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το τηγάνι.
Βάζουμε μια φέτα χαμόν πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και μια κουταλιά μανιτάρια.
Γαρίδες spicy
φρέσκο τυρί κρέμα
150 γρ. γαρίδες
1 σκ. σκόρδο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί
Ζεσταίνουμε το τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε τις γαρίδες, είτε μικρές, είτε ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3', προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε με αυτά φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.
0 Σχόλια