.
ΥΛΙΚΑΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 22 ΕΚ.
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
350 ΓΡ. ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
200 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ
230 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ (52-53% ΚΑΚΑΟ)
200 ΓΡ. ΤΑΧΙΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει χρώμα.
Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη τον πάτο ενός ταψιού.
Απλώνουμε το μισό μείγμα της βρώμης και πιέζουμε με ένα κουτάλι, έτσι ώστε να γίνει συμπαγής η βάση.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι μαζί με το ταχίνι.
Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη βάση και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα βρώμης.
Πιέζουμε ελαφρά ώστε η επιφάνεια να είναι ομοιόμορφη, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την σοκολατένια ταχινόπιτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, και 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει.
Έπειτα την ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Βασιλική Δαμιανού
0 Σχόλια