.
Υλικά1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ μαύρη σοκολάτα
Διαδικασία
Ανακατέψτε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι, τόσο όσο να μην κόψει το γιαούρτι.
Ανακατέψτε τη σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και την έχετε αφήσει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε το στο ψυγείο για δυο ώρες να κρυώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή γυρίστε το εκεί και αφήστε το μέχρι να παγώσει καλά.
Εναλλακτικά αφήστε το στην κατάψυξη σκεπασμένο για 4 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντάς το τουλάχιστον 3 φορές για να μην κάνει κρυστάλλους.
Frozen yogurt με δαμάσκηνα και σοκολάτα
Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
100 γρ μαύρη σοκολάτα
Διαδικασία
Ανακατέψτε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι, τόσο όσο να μην κόψει το γιαούρτι.
Ανακατέψτε την σοκολάτα, που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και την έχετε αφήσει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και τα κομμάτια δαμάσκηνα.
Βάλτε το στο ψυγείο για δυο ώρες να κρυώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή γυρίστε το εκεί και αφήστε το μέχρι να παγώσει καλά.
Εναλλακτικά αφήστε το στην κατάψυξη σκεπασμένο για 4 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντάς το τουλάχιστον 3 φορές για να μην κάνει κρυστάλλους
0 Σχόλια