½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
25 γρ. νωπή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κρόκος και χωριστά 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
25 γρ. βούτυρο
15 κουταλάκια κρέμα φουντουκιού (Nutella ή Merenda), για τη γέμιση
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε με το σύρμα τον κρόκο αυγού με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζετε στο μείγμα.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας. Βάζετε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 1½ ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τη ζύμη φύλλο πάχους 2 εκ. και κόβετε με μικρό ποτήρι ή κουπ πατ 30 στρογγυλά δισκάκια. Παίρνετε 2 δισκάκια και τοποθετείτε το πρώτο σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα. Απλώνετε πάνω ένα κουταλάκι κρέμα φουντουκιού (Nutella ή Merenda).
Αλείφετε το δεύτερο δισκάκι με το ασπράδι και κλείνετε προσεχτικά σαν σάντουιτς, πατώντας περιμετρικά για να κολλήσει η ζύμη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας 14 γεμιστά κομμάτια ακόμη. τα αφήνετε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3’-5’, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε.
"Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ" δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία γονέων & κηδεμόνων παιδιών και εφήβων με αναπηρίες, τα οποία ζουν με τις οικογένειές τους.
Καθώς επίσης και από φίλους οι οποίοι ενδιαφέρονται και αγαπούν τα άτομα με αναπηρίες.
"Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ" προσπαθεί και έχει καταφέρει να φέρνει σε επαφή νέους και νέες με κινητικά προβλήματα που η ανάγκη για κοινωνικοποίηση τους φέρνει πιο κοντά.
0 Σχόλια