Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκά του τηγανιού με πραλίνα

Γλυκά του τηγανιού με πραλίνα

Γλυκά του τηγανιού με πραλίνα

Υλικά συνταγής
  • Υλικά για 15 κομμάτια
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρόκος και χωριστά 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 15 κουταλάκια κρέμα φουντουκιού (Nutella ή Merenda), για τη γέμιση
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε με το σύρμα τον κρόκο αυγού με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζετε στο μείγμα.

  2. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας. Βάζετε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 1½ ώρα.

  3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τη ζύμη φύλλο πάχους 2 εκ. και κόβετε με μικρό ποτήρι ή κουπ πατ 30 στρογγυλά δισκάκια. Παίρνετε 2 δισκάκια και τοποθετείτε το πρώτο σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα. Απλώνετε πάνω ένα κουταλάκι κρέμα φουντουκιού (Nutella ή Merenda).

  4. Αλείφετε το δεύτερο δισκάκι με το ασπράδι και κλείνετε προσεχτικά σαν σάντουιτς, πατώντας περιμετρικά για να κολλήσει η ζύμη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας 14 γεμιστά κομμάτια ακόμη. τα αφήνετε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3’-5’, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια