.
Υλικά:30 μεγάλα κληματόφυλλα φρέσκα
300 γρ. κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κιλό τυρί πεκορίνο
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1/2 κούπα σιτάλευρο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
λάδι για το ταψί
Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά ως εξής: το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το καλαμποκάλευρο, το σιτάλευρο, το τυρί, τον άνηθο, το δυόσμο και το αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, να αποκτήσουν ομιογένεια οι γεύσεις από όλα τα συστατικά. Λαδώνουμε ένα ταψί (30 εκ.) και στρώνουμε τα φύλλα, το ένα να ακουμπάει το άλλο.
Βάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα (πάντα η γυαλιστερή πλευρά πρέπει να είναι από την έξω πλευρά της πίτας).
Ψήνουμε για 50 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Νίκη Μερκούρη
0 Σχόλια