Η Ελλάδα στις 3 Φεβρουαρίου 1830, με το Πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις
(Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία) στο Λονδίνο, αναγνωρίσθηκε σαν ανεξάρτητο Κράτος.
Περιελάμβανε την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα μέχρι την γραμμή Αχελώου-Σπερχειού και τις Κυκλάδες. Ως ηγεμόνα της Ελλάδος, οι Μεγάλες Δυνάμεις επέλεξαν τον Λεοπόλδο του Σαξ-Κόμπουργκ ο οποίος αρνήθηκε. Στην συνέχεια επέλεξαν για βασιλέα της Ελλάδος (και όχι των Ελλήνων), τον Όθωνα της Βαυαρίας.
Η Ελλάδα έχει:
Ωροσκόπος 01' 58'' Διδύμων
Μεσουράνημα 10' 38'' Υδροχόου
Ήλιος 14' 09'' Υδροχόου
Σελήνη 21' 53'' Διδύμων
Ερμής 29' 07'' Υδροχόου (Στάσιμος)
Αφροδίτη 22' 22'' Ιχθύων
Άρης 15' 08'' Τοξότου
Δίας 06' 50'' Αιγόκερω
Κρόνος 14' 46'' Λέοντος (Ανάδρομος)
Ουρανός 06' 52'' Υδροχόου
Ποσειδώνας 21' 09'' Αιγόκερω
Πλούτωνας 06' 52'' Κριού
Χείρωνας 02' 54'' Ταύρου
Βόρειος/Νότιος Δεσμός 19' 54'' Παρθένου/Ιχθύων
Εισαγωγή
Η χώρα είναι γνήσιο τέκνο μίας επαναστάσεως που γκρέμισε αρκετά δεδομένα για την εποχή της. Αν σκεφτούμε πως η Ελληνική Επανάσταση έγινε μέσα στο πλαίσιο της Ιεράς Συμμαχίας, μίας συμμαχίας σχεδιασμένης για να πνίγει εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα, και με τους αγώνες που έδωσε, αντιλαμβανόμαστε γιατί επηρέασε όλη την Ανθρωπότητα.
Η Ελλάδα υπήρξε η απαρχή της δικαιώσεως της εθνικής ταυτότητος, κάτι που θα γίνει το εφαλτήριο για την καταστροφή των μεγάλων αυτοκρατοριών (Ρωσικής, Αυστρο-Ουγγρικής, Οθωμανικής, Ισπανικής). Αυτό το βλέπουμε αστρολογικά τόσο από τον Ήλιο της που είναι στον Υδροχόο, από το Μεσουράνημα στον Υδροχόο όσο και από τον Ουρανό στον Υδροχόο.
Η σύνοδος που κάνουν μας δείχνει αυτήν την επαναστατική γέννηση αλλά και το πόσο αντιφατικό Κράτος είμαστε. Ειδικά αφού έχουμε μία τάση από την μία να ζητούμε μία κοινωνιστική διακυβέρνηση και από την άλλη επιζητούμε την δικτατορική.
Η Σελήνη στους Διδύμους δείχνει πόσο αντιφατικός λαός είμαστε αλλά και πόσο επιδέξιος. Γνωρίζουμε να είμαστε ανέμελοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Επίσης δεν τα πάμε καλά με τους εξωτερικούς εχθρούς και τους πολεμάμε όποτε χρειαστεί. Αυτό μας το δείχνει η αντίθεση που έχει η Σελήνη με τον Άρη στον Τοξότη και στον 7ο Οίκο.
Η κοινωνία μας (Αφροδίτη) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "θύμα". Είναι επιρρεπής στις αυταπάτες, στην χειραγώγηση μέσω τους συναισθηματισμού της, κυνηγάει πάντα την εύκολη λύση στα δύσκολα προβλήματα και όταν όλα πηγαίνουν άσχημα επικαλείται τα θεία για βοήθεια.
Τα μεγάλα τζάκια ήταν και θα είναι πάντα πρόβλημα για την ανάπτυξη της Ελλάδος. Για αυτό υπήρξαν και θα υπάρχουν πάντοτε κοινωνικές αναταραχές. Το εξωτερικό έχει μόνιμα λόγο στην χώρα λόγω τις εμπλοκής του με τα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα και την οικονομική κηδεμονία που ασκεί. Ο φόβος της χώρας είναι η ίδια η αίσθηση της ανασφάλειας. Φοβάται την απώλεια τόσο την εδαφική όσο και την χρηματοοικονομική (Χείρων).
Τέλος αυτή η χώρα, όσο θα πέφτει θύμα των πολιτικών της δεν θα μπορέσει ποτέ να δημιουργήσει, διότι αυτό απαιτεί σκληρή εργασία και οργάνωση, κάτι βέβαια που δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του Λαού της. Αυτό φαίνεται από τους Δεσμούς της Χώρας.
Το Έθνος Γενικά, οι ιδιαιτερότητές του, η ψυχολογία της μάζας, η ταυτότητα του Κράτους. (1ος Οίκος, Δίδυμοι, κυβ. Ερμής)
Το Έθνος μας είναι ιδιαίτερα ικανό, έξυπνο, με διάθεση να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά! Μας αρέσει η γνώση, η επικοινωνία και κυρίως το εμπόριο. Ο κυβερνήτης Ερμής βρίσκεται σον Υδροχόο και στον 10ο Οίκο της Χώρας. Μας δείχνει πως είμαστε πανέξυπνοι αλλά και έντονα αντιδραστικοί. Μας αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις αλλά επί της ουσίας δεν κάνουμε ποτέ εποικοδομητικές συζητήσεις. Προτιμούμε την πολιτική πόλωση και την «σοσιαλίζουσα» γλώσσα από τους πολιτικούς μας. Και μόνιμα αντιδρούμε για να αντιδρούμε σε ό,τι και αν λέγεται από τις κυβερνήσεις.
Σελήνη στους Διδύμους, κυβερνήτης 3ου Οίκου, τρίγωνο Ερμής, τετράγωνο Αφροδίτη, αντίθεση Ουρανός, ενάμισι τετράγωνο Ουρανός, χιαστί Ποσειδών, Ταυ-τετράγωνο Δεσμοί Σελήνης
Ο ίδιος ο Λαός μας είναι και αυτός αντιφατικός. Γλεντζές, φιλομαθής, έξυπνος αλλά και επιπόλαιος, επιτήδειος και ψεύτης.
Είναι έξυπνος και επειδή του αρέσει η γνώση και η επικοινωνία μαθαίνει πολλά πράγματα και πολλές γλώσσες. Η γνώση όμως γίνεται για την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Εκεί βασίζεται και η προτροπή όλων των γονέων να σπουδάσουν τα παιδιά τους (γιατρός, επιστήμων, δικηγόρος κλπ). Είμαστε λάτρεις της τεχνολογίας, ειδικά εκείνης που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον. Και βέβαια εκεί έγκειται και η κατάχρηση που γίνεται με τα μέσα επικοινωνίας, από το κουτσομπολιό του 19ου αιώνος μέχρι τα πανάκριβα κινητά τηλέφωνα του 21ου αιώνος. Είμαστε πολιτικοποιημένοι αλλά δυστυχώς όχι τόσο συνειδητοποιημένοι πολίτες όσο οπαδοί. Για αυτό οι λόγοι των πολιτικών μας πάντα είναι εμπρηστικοί, καθόλου διαλλακτικοί και όλα αυτά για το κοινωνικό καλό, ή τουλάχιστον όπως αυτοί το φαντάζονται.
Αν και είμαστε εύκολα προσαρμόσιμοι σε οτιδήποτε καινούργιο η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται με τους ίδιους ρυθμούς. Για αυτό και υπάρχει αρκετές φορές διάσταση απόψεων κατά πόσο μπορεί να ενσωματώσει η κοινωνία μας στο φαντασιακό θεσμικό της πλαίσιο το διαφορετικό. Βέβαια και από την άλλη, η ταχύτητα που αναπτύσσεται η επικοινωνία, μέσω της τεχνολογικής εξελίξεως, βρίσκει την δυσπιστία της κοινωνίας και για αυτό δεν υπάρχει ραγδαία αλλοτρίωση.
Δεν τα πάμε καθόλου με τους εξωτερικούς εχθρούς και αυτό το μαρτυρά τόσο η πολεμική ιστορία της Χώρας όσο και η γεωγραφική της θέση. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ακόμη και σήμερα στον 21ο αιώνα ότι δεν περιστοιχιζόμαστε από εξωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονται την εδαφική μας κυριαρχία. Ειδικά όμως εκεί που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι όταν οι εξωτερικοί μας εχθροί επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας. Δεν είναι τυχαίο που πολλά τα δεινά μας έχουν προέλθει από την αίσθηση ότι δεν είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που θέλουμε στον τόπο μας. Αυτό φαίνεται ιστορικά από την απαρχή του Κράτους μας με το Αγγλικό, Ρωσικό, Γαλλικό Κόμμα, την κηδεμονία της εκάστοτε Δυνάμεως (για πολλά χρόνια η Αγγλία και μέσω της βασιλικής μας Οικογενείας), την αδυναμία να μας αφήσουν να παραμείνουμε ουδέτεροι (1916-1918 Διάσπαση του Ελληνικού Κράτους, 1940 Είσοδος της Ελλάδος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1946-1949 Εμπλοκή Μεγάλων Δυνάμεων αλλά και γειτονικών Κρατών, ΝΑΤΟ) και τα τελευταία χρόνια η επιτήρηση από την Τρόικα.
Αν και είναι στην φύση μας να θέλουμε το καινούργιο και να το συζητάμε, δεν αντέχουμε καθόλου την βία και ειδικά εκείνη που προέρχεται από το Κράτος. Όπως επίσης, δυσκολευόμαστε να φερθούμε βίαια προς το Κράτος, ειδικά όταν αυθαιρετεί και προτιμούμε να κάνουμε ατέρμονες συζητήσεις για το ποίος τελικά έχει το δίκαιο με το μέρος του.
Εκεί που έχουμε πρόβλημα είναι με τις φιλοσοφίες που έρχονται από το εξωτερικό και κυρίως τις οικονομικές. Πολλά από τα οικονομικά μοντέλα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν συνήθως πέφτουν έξω διότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητές μας ως Λαός. Επίσης έχουν προκαλέσει τόσες εμπλοκές στα εσωτερικά μας ζητήματα που πολλά από τα δεινά που έχουμε υποστεί έχουν την βάση τους σε αυτές τις φιλοσοφίες (π.χ. καπιταλισμός, σοσιαλισμός). Κάτι άλλο που ποτέ δεν μας άρεσε, ο ξενιτεμός του Λαού μας για οικονομικούς λόγους (και σε κάποιες περιπτώσεις, η εξορία).
Τέλος, εκεί που υπάρχει το μεγάλο δίλημμα αυτού του λαού είναι τι πρέπει να κάνει στην ζωή του. Για να δημιουργήσει αυτός ο Λαός θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του και να φτιάξει ένα κράτος λειτουργικό που να τον βοηθά με σωστές υπηρεσίες. Πρέπει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της κοινωνίας για εύκολες λύσεις που βασίζονται στην κομματοκρατία και να εργασθεί.
Ο Εθνικός μας Πλούτος, η Οικονομία του Κράτους, το Δημόσιο Ταμείο, η Οικονομική πολιτική, Το Εθνικό νόμισμα. (2ος Οίκος, Δίδυμοι, κυβ. Ερμής)
Η Εθνική μας Οικονομία βασίστηκε κυρίως στις πελατειακές μας σχέσεις με το κράτος. Αυτό το ιδιότυπο δίδυμο Κράτους και Ιδιωτικών εταιριών που εκμεταλλεύονται τον Δημόσιο πλούτο είναι η γενεσιουργός αιτία για τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Το Κράτος λειτουργεί συγκεντρωτικά στην οικονομία. Το μόνο που επιτρέπει είναι τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Το Δημόσιο ταμείο χρησιμοποιείται ως μοχλός ασκήσεως πολιτικής από την Κυβέρνηση υπό την μορφή κοινωνικών παροχών. Για αυτό κιόλας στην Ελλάδα η Ασφάλεια (υγεία-σύνταξη) είναι κρατική υπόθεση. Βέβαια εδώ φαίνεται πως η ανάπτυξη της Οικονομίας βασίστηκε σε Ομολογιακά δάνεια (κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων τον 20ο αιώνα).
Οι πελατειακές σχέσεις του Κράτους με τον Λαό ενισχύθηκαν με την μορφή των δημοσίων υπαλλήλων . Το εύκολο εισόδημα όμως εμπόδισε τις εμπορικές δυνατότητες του Κράτους, είτε με την γραφειοκρατία, είτε απορροφώντας τις δημιουργικές του δυνάμεις στην θέση ενός υπαλλήλου. Αυτό φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια (ειδικά τις δεκαετίες του 1960 και 1970) όταν οι Έλληνες άνοιγαν μαγαζιά ή έκαναν κάτι δημιουργικό πριν διαθέσουν οι κυβερνήσεις σωρηδόν δημόσιες θέσεις.
Η νομισματική πολιτική χαράσσεται πάντα από την κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει ποτέ υπ’ όψιν της ανάγκες της πραγματικής οικονομίας παρά μόνο της διαθέσεις του Λαού. Το ίδιο το εθνικό νόμισμα (η Δραχμή) υπήρξε πολλές φορές απαξιωμένη αρκεί να γίνονταν τα χατίρια του Λαού. Επίσης η αλλαγή του Νομίσματος από την Δραχμή στο Ευρώ δεν ένοιαξε ποτέ κανέναν αφού μας ενδιαφέρει κυρίως η «εμπορική» αξία του νομίσματος. Η Φορολογία είναι απαξιωμένη επειδή και αυτή λειτουργεί με πελατειακές σχέσεις. Η βάση του φορολογικού εισοδήματος ουσιαστικά είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μικρές επιχειρήσεις. Και εδώ είναι πάλι υπάρχει η παθογένεια του συστήματος επειδή το ίδιο το Κράτος ευνο
Μετακινήσεις στο εσωτερικό, σχέσεις με γειτονικές χώρες, Εμπορικές Συναλλαγές, ΜΜΕ. (3ος Οίκος, Καρκίνος, κυβ. Σελήνη)
Η Ελλάδα είναι μία χώρα εντελώς διαφορετική τοπογραφικά. Για πολλά χρόνια η μετακίνηση, τουλάχιστον η χερσαία, ήταν δύσκολη και οι μόνοι που έκαναν μετακινήσεις ήταν οι έμποροι. Κυρίως όμως η μετακινήσεις γίνονται περισσότερο δια θαλάσσης. Την εποχή όμως που μπήκε το αυτοκίνητο στην ζωή μας, ο τουρισμός αναπτύχθηκε κυρίως στο εσωτερικό. Τα προβλήματα των συγκοινωνιών προέρχονται από το ότι τις θέλουμε κυρίως κρατικές.
Οι σχέσεις μας με τις άλλες χώρες είναι καθαρά εμπορικές. Αν και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνος και λιγότερο στον 21ο, ένα μέρος του λαού μας διαβιούσε και διαβιεί εκτός των συνόρων. Δυστυχώς, μέρος του Δημόσιου πένθους είναι οι διωγμοί που έχουν υποστεί οι πληθυσμοί αυτοί.
Οι εμπορικές συναλλαγές προέρχονται κυρίως από την θάλασσα και την εκμετάλλευσή της (από την ναυτιλία μέχρι τις τουριστικές επιχειρήσεις).
Εκεί που διαπρέπουμε είναι στα ΜΜΕ. Η ανάγκη μας να βγάζουμε από μέσα μας το οτιδήποτε αλλά και η διάθεση να μαθαίνουμε τα πάντα για το τι συμβαίνει γύρω μας, μας έχει οδηγήσει από νωρίς (από προ Επαναστάσεως ακόμη) την δημιουργία πολλών εφημερίδων και περιοδικών για κάθε μας γούστο. Βέβαια εδώ υπάρχει και το οξύμωρο, διότι η ελευθερία του Τύπου συνήθως δίνεται με τις ευλογίες του Κρατικού κορβανά. Ο Τύπος αρκετές φορές προσπαθεί να χαλιναγωγήσει την ίδια την κοινωνία λέγοντάς πολλές φορές τι πρέπει να κάνει έστω και αν αυτό αντιβαίνει στην ηθική της. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως μηχανισμός στους διάφορους πολέμους της Χώρας ή προσπαθεί να εξιτάρει τις αντιδράσεις απέναντι στο κυβερνητικό έργο. Ο Τύπος δυστυχώς με την δύναμη που έχει πάνω στο Έθνος δυστυχώς πολλές φορές δεν το αφήνει να πάει μπροστά.
Γεωργία, Υπόγειος Πλούτος, Παραδόσεις, Παρελθόν, Θεσμοί, Αντιπολίτευση (4ος οίκος)
Σαν χώρα η Ελλάδα έχει πολύ δυνατό και ένδοξο παρελθόν. Η γεωργία της βασιζόταν, και βασίζεται ακόμη και σήμερα, περισσότερο στις μεγάλες γαιοκτησίες παρά στους μικρούς κλήρους. Διαθέτει αρκετές παραδόσεις και θεσμούς που όμως πάντα ευνοούν τους ισχυρούς (τα λεγόμενα «Τζάκια»). Η Αντιπολίτευση στην χώρα πάντα λειτουργούσε ανασχετικά στην Κυβέρνηση και πάντα με το μάτι στην ανάληψη της εξουσίας.
Κρόνος στον Λέοντα, κυβερνήτης 9ου Οίκου, αντίθεση Ήλιος, Μεσουράνημα, Ουρανός, τρίγωνο Άρης
Η Ελλάδα διαθέτει λίγες αλλά ισχυρές οικογένειες. Συγκροτούν μία ιδιότυπη κάστα ανθρώπων με δύναμη και μεγάλη περιουσία. Είναι η μετεξέλιξη των πλούσιων γαιοκτημόνων του 19ου αιώνος στην αστική τάξη του 20ου. Σε αυτούς οφείλονται και πολλά δημόσια κτίρια. Τα νέα «τζάκια» του 20ου αιώνος δημιουργήθηκαν με περιουσίες που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό. Παράλληλα, αυτή η αστική τάξη θεωρεί τον εαυτό της κοσμοπολίτες για αυτό και έχει αρκετές επαφές με το εξωτερικό. Δυστυχώς είναι αυτή που εμπλέκει και τους ξένους στα εσωτερικά μας και στο ξένο Κεφάλαιο.
Τα συμφέροντα της αστικής τάξεως της χώρας πάντα ερχόντουσαν σε αντίθεση με εκείνα της Κυβερνήσεως. Πολλές Κυβερνήσεις οι οποίες ήταν ριζοσπαστικές (είτε αριστερά είτε δεξιά του πολιτικού φάσματος) πάλεψαν για τον περιορισμό αυτών των συμφερόντων. Όμως τα παραδοσιακά συμφέροντα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Για αυτό, όταν μία κυβέρνηση πάει να καρπωθεί περισσότερη εξουσία, ενισχύει την αντιπολίτευση (άπειρα τα ιστορικά παραδείγματα).
Η Αντιπολίτευση στην Χώρα λειτουργεί τόσο ως ανάχωμα στις συγκεντρωτικές εξουσίες όσο και ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτής. Πολλές φορές η χώρα έχει νιώσει τί σημαίνει πόλωση μεταξύ Κυβερνήσεως-Αντιπολιτεύσεως και έχει οδηγηθεί σε αρκετές βίες εκδηλώσεις, ακόμη και με εμφυλίους. Δυστυχώς αυτή η κατάρα του Έθνους φάνηκε ήδη από τα πρώτα χρόνια του Αγώνος με δύο εμφυλίους πολέμους, κατόπιν με τον Εθνικό Διχασμό και τέλος με τον Εμφύλιο.
Η Ελλάδα, δυστυχώς ξεκίνησε σαν Κράτος αποκομμένο από τις περιοχές που επαναστάτησαν συνολικά. Έτσι είχαμε το οξύμωρο λόγω της εμπλοκής των Ξένων Δυνάμεων να αποκτούμε ανεξάρτητο κράτος που ακόμη και σήμερα δεν συμπεριλαμβάνει όλους τους ελληνικούς πληθυσμούς. Χρειάστηκαν πολλοί πόλεμοι με τα γειτονικά κράτη για να ενσωματωθεί το μεγαλύτερο μέρος των πληθυσμών αυτών υπό την σκέπη του Κράτους. Πολλές φορές στην ιστορία της Χώρας πολεμήσαμε και σκοτωθήκαμε για τα συμφέροντα των ξένων.
Η Ελλάδα έχει θεσμούς που όμως η εκάστοτε Κυβέρνηση ή η Αντιπολίτευση προσπαθούν να μειώσουν. Γενικά υπάρχει πάντα η αντιπαράθεση αν οι Θεσμοί λειτουργούν ή αν είναι παρωχημένοι.
Γεωργία, Υπόγειος Πλούτος, Παραδόσεις, Παρελθόν, Θεσμοί, Αντιπολίτευση (4ος οίκος)
Το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων, η φροντίδα, η αρωγή και η ανατροφή των παιδιών τους. Το κυριότερο μέλημα όλων των γονέων είναι τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Στην Ελλάδα όμως το παρακάνουν. Από εδώ αναγνωρίζουμε ότι πρώτον η Παιδεία στην χώρα είναι κρατική και δεύτερον ότι στα σχολεία ξεκινάει η επανάσταση εναντίον των γονέων.
Οι Κρατικές Επενδύσεις γίνονται πάντα με γνώμονα το δημόσιο καλό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Δυστυχώς όμως και εδώ εμπλέκονται αρκετά και οι πελατειακές σχέσεις που έχει το κράτος με τον λαό.
Το μέλλον της Χώρας είναι να δημιουργήσει παρεχόμενες υπηρεσίες που βασίζονται τόσο στην νέα τεχνολογία όσο και στα νέα μυαλά που έχει η νεολαία μας.
Η Δημόσια Υγεία, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις τα Σώματα Ασφαλείας, η Εργατική τάξη (6ος οίκος)
Η Δημόσια Υγεία είναι το «φετίχ» της Χώρας. Όλοι θέλουμε την δημόσια και δωρεάν περίθαλψη αλλά τελικά καταλήγουμε να κάνουμε όλα όσα αφορούν την Υγεία με αναχρονιστικές μεθόδους. Η Δημόσια Υγεία είναι πάντα θέμα τριβής μέσα στο Κοινοβούλιο και πρόβλημα για την εκάστοτε Κυβέρνηση. Ο κόσμος μονίμως διαμαρτύρεται για τις κακές υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε εξαιρετικούς ιατρούς και Δημόσια Νοσοκομεία που κάνουν δουλειά. Βέβαια δεν θα παραλείψω ότι είναι και το σημείο πλουτισμού αρκετών συμπολιτών μας.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και αυτές με την σειρά τους είναι αναχρονιστικές. Είναι το πεδίο εκμεταλλεύσεως των πολιτικών επάνω στην κοινωνία, τάζοντας πάντα ρουσφέτια και βολέματα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι οι θεματοφύλακες της Κοινωνίας για ειρήνη. Υπάρχει μία αγάπη της Κοινωνίας προς αυτές, ασχέτως αν κάποιοι διαφωνούν.
Η Εργατική τάξη είναι προσηλωμένη σε πολιτικά ιδεολογήματα που δύσκολα μπορεί να τα ξεπεράσει. Το αποτέλεσμα είναι πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε άλλα δεδομένα και δη να δημιουργήσει. Δυστυχώς, η Εργατική τάξη, προσπαθεί να περάσει καλά με εύκολες λύσεις παρά να εργασθεί.
Σε αυτόν τον Οίκο υπάρχει εμπεριεχόμενος ο Σκορπιός. Αυτό μας δείχνει τις κρυφές τάσεις πλουτισμού στην Δημόσια Υγεία και Διοίκηση, τα πραξικοπήματα και ότι η Εργατική Τάξη δεν θέλει να παλέψει και βολεύεται με όποιο κόμμα της υπόσχεται το κατιτίς παραπάνω!
Η Κοινωνική συνείδηση των Πολιτών, Η σχέση του Κράτους με τα υπόλοιπα έθνη και η εξωτερική πολιτική, Συνεργασίες, Πόλεμος-Ειρήνη. (7ος Οίκος, Τοξότης, κυβ. Δίας)
Η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, φημίζεται για την έλλειψη κοινωνικής συνειδήσεως των πολιτών της. Λειτουργούμε με στενά μικροοικονομικά συμφέροντα και δεν κοιτάμε καθόλου τις ανάγκες των υπολοίπων συμπολιτών μας. Οι σχέσεις μας με τα υπόλοιπα Κράτη βασίζονται σε καθαρά οικονομικά κριτήρια. Ο κυριότερος λόγος που έχουμε βρεθεί σε πολέμους είναι η εδαφική επέκταση, είτε δική μας (μην ξεχνάμε ότι το Ελληνικό κράτος ξεκίνησε αποκομμένο από τους Ελληνικούς πληθυσμούς) είτε των άλλων κρατών.
Άρης στον Τοξότη, κυβ. 12ου Οίκου, αντίθεση Σελήνη, εξάγωνο Ήλιος, τρίγωνο Κρόνος, Ταυ-τετράγωνο Δεσμοί Σελήνης.
Η έλλειψη κοινωνικής συνειδήσεως των πολιτών αυτής χώρας έγκειται στο γεγονός ότι το Έθνος μας γίνεται το πεδίο μάχης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Αυτή η σύγκρουση προκαλεί την διάσπασή μας ασχέτως αν δεν συμφωνούμε ούτε με την μία ούτε με την άλλη πλευρά. Αυτή η σύγκρουση Κυβερνήσεως-Αντιπολιτεύσεως έχει αφήσει το πεδίο ανοικτό για την δημιουργία ενός ισχυρού Παρακράτους, τόσο μέσα στα σώματα ασφαλείας όσο στις ένοπλες δυνάμεις. Το Παρακράτος βέβαια εξυπηρετεί τις εκάστοτε ανάγκες και των δύο πλευρών, για αυτό σε αυτήν την χώρα έχουμε υποστεί τόσο την κρατική βία (συλλήψεις, πραξικοπήματα) όσο την παρακρατική (τρομοκρατία, εμφυλίους). Αυτή η πολεμική διάθεση ανάμεσα στον κόσμο είναι το κυριότερο πρόβλημα που δεν επιτρέπει στην χώρα να προοδεύσει.
Οι σχέσεις μας με τα άλλα κράτη βασίζονται πάνω στον έντονο οικονομικό ανταγωνισμό. Είμαστε μία χώρα που εμπορεύεται αρκετά όμοια προϊόντα με άλλες χώρες και στην προσπάθειά μας να τα προωθήσουμε αντιμετωπίζουμε τον ισχυρότατο ανταγωνισμό. Δυστυχώς, το εμπόριό μας είναι προσανατολισμένο στην εγχώρια κλειστή αγορά και δυσκολευόμαστε υπερβολικά να ανοίξουμε την παγκόσμια. Παράλληλα, μετέχουμε σε όλες τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες αλλά πάντα αντιδρούμε σε οποιαδήποτε «εισβολή» κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Ο πόλεμος δεν είναι κάτι επιθυμητό από τους Έλληνες. Όμως όσο και αν τον αποστρέφονται αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμπλέκονται σε αυτόν εάν έχουν φορτιστεί συναισθηματικά. Τότε και μόνο τότε η εσωτερική πολιτική σκηνή ενώνεται ενάντια στον κοινό εξωτερικό εχθρό. Πάντα πολεμούσαμε εναντίον ισχυρότερων εχθρών (Οθωμανική Αυτοκρατορία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία) τόσο για την άμυνα της χώρας όσο και για την εδαφική της ολοκλήρωση. Δεν παίρνουμε τα όπλα εναντίων αδύναμων κρατών (Αλβανία, Σκόπια), παρότι μπορεί να έχουμε άνετα διενέξεις μαζί τους. Επίσης, μετείχαμε και στις δύο Παγκόσμιες συρράξεις και με ένα μέρος των Ενόπλων Δυνάμεών μας όπου υπήρχε ανατροπή της παγκόσμιας ισορροπίας (Ουκρανία, Κορέα, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ο.κ.)
Ένας από τους λόγους που μετέχουμε στο παγκόσμιο γεωπολιτικό-γεωστρατηγικό σύστημα ασφαλείας, είναι το Πολεμικό μας Ναυτικό. Είναι το μοναδικό Όπλο που ποτέ δεν υπέστειλε την ελληνική σημαία ακόμη και όταν η χώρα βρέθηκε υπό κατοχή. Το ναυτικό μας είναι η ασπίδα εναντίον τον εχθρών μας και δυστυχώς όταν αυτό παρήκμασε ή δεν χρησιμοποιήθηκε είχαμε μεγάλες καταστροφές. Ένας άλλος παράγοντας που προκαλεί πονοκεφάλους στην πολιτική ζωή της χώρας με τις διεθνείς της σχέσεις, είναι ο αμυντικός μας προσανατολισμός. Στην γλώσσα της γεωπολιτικής αυτό μεταφράζεται εάν θέλουμε να μετέχουμε σε συμμαχίες που έχει η Ναυτική Δύναμη ή η Χερσαία Δύναμη. Και οι δύο Δυνάμεις προσβλέπουν στις ναυτικές μας δυνατότητες. Στην ιστορία μας έχει μείνει πιο γνωστή αυτή η διαμάχη ως «η κάθοδος των Ρώσων στις θερμές θάλασσες». Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει περιοριστεί μόνο στους Ρώσους αποκλειστικά.
Η Ικανότητα του Έθνους για εισοδήματα, Το Εθνικός Χρέος, οι Φόροι, Υπόκοσμος, Δείκτης Γεννήσεων/Θανάτων (8ος Οίκος, Τοξότης, κυβ. Δίας).
Το Έθνος γενικά αδυνατεί να παράγει τα δικά του εισοδήματα και βασίζεται κυρίως στην βοήθεια από το εξωτερικό, εξ' ου και το μεγάλος μας εξωτερικό χρέος. Η κύρια πηγή εισοδήματος, είναι η εξαγωγή γεωργικών προϊόντων. Η συλλογή φόρων πάντα προσκρούει στα μεγάλα συμφέροντα και δύσκολα εισπράττονται. Ο υπόκοσμος της χώρας είναι αρκετά ισχυρός και διατηρεί σχέσεις με το Κράτος, έστω και παράλληλα (Παραεμπόριο, Λαθρεμπόριο). Ο Δείκτης Θνησιμότητας της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένος τόσο με την οικονομική μας κατάσταση όσο και με εξωτερικούς παράγοντες (έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε θύματα πολλαπλών γενοκτονιών).
Δίας στον Αιγόκερω, κυβ. 7ου-8ου Οίκου, τετράγωνο Πλούτων, τρίγωνο Χείρων.
Όσο και αν φαίνεται «παράξενο» για αυτό που φημιζόμαστε σαν χώρα είναι η διαφθορά των πολιτικών κομμάτων, των δημοσίων λειτουργών, της δικαιοσύνης και των λοιπών συμφερόντων που έχουν κάλυψη τον τραπεζικό τομέα. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το κυνήγι της εξουσίας, η απόκτηση περιουσίας και η κοινωνική άνοδος με κάθε τίμημα από τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο μέχρι την κορυφή της εξουσίας (πολιτικοί, δικαστές, θρησκευτικοί λειτουργοί).
Αν και η χώρα λαμβάνει πολύ μεγάλα ποσά από κεφάλαια που έρχονται από το εξωτερικό, υπό την μορφή επενδύσεων, δανείων ακόμη και εμβασμάτων από τους ομογενείς, μεγάλο μέρος καταχράται από τους Δημόσιους Λειτουργούς. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να μην μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο στο ισοζύγιό της και να βλέπει το Δημόσιο Χρέος της να αυξάνεται.
Το φορολογικό σύστημα της Χώρας δεν είναι το καλύτερο και επί το πλείστον τα βάρη πέφτουν στους «μικρούς», καθώς η πολιτική και οικονομική ελίτ βρίσκεται στο απυρόβλητο. Συνήθως υπάρχει πάντα κάποιος πολιτικός ή οικονομικός παράγων που του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει τα πάντα και η απληστία του τον οδηγεί πάντα να χάσει τα πάντα (άπειρα τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα).
Το εξωτερικό και δη οι χώρες που έχουν βλέψεις έναντι ημών, χρησιμοποιούν τους πολιτικο-οικονομικούς παράγοντες της χώρας για να μπορούν να δεσμεύσουν τα κεφάλαια της ή να την χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους σκοπούς. Πολλές φορές η αντιπολίτευση στην χώρα έχει βασιστεί σε εισροές χρημάτων από ξένες χώρες. Παραδείγματα άπειρα και εδώ. Τα δάνεια του αγώνα που δέσμευαν τις Εθνικές Γαίες, τα Μονοπώλια, η SIEMENS (από το 1930 κάνει θραύση), το ΚΚΕ όταν δημιουργήθηκε, τα σύγχρονα κοινοβουλευτικά κόμματα με τα δάνεια από ξένες τράπεζες. Μία από τις προεκτάσεις που έχει η οικονομική εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια είναι τα υπέδαφος της Χώρας. Προσφάτως μεγάλη φασαρία γίνεται για τα πετρέλαια της Χώρας αλλά το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μεταλλεία του Παγγαίου, από τα οποία ακόμη και μετά από σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια εξάγεται χρυσός.
Ο Δείκτης Γεννήσεων/Θανάτων της Χώρας είναι συνάρτηση των σχέσεων που έχουμε με τις άλλες χώρες. Αν αυτές προμηθεύουν κεφάλαια και προκαλούν ανάπτυξη, οι γεννήσεις αυξάνουν. Αν αυτές κινούνται εχθρικά, τότε δεν είναι οι λίγες οι φορές που έχουμε δεχθεί ακόμη και γενοκτονίες. Στην απλούστερη μορφή, υπάρχουν αυξήσεις των θανάτων λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών. Με κάποια άλλη μορφή, μπορεί να είναι πόλεμος ή κάποια επιδημία. Παραθέτω δύο παραδείγματα επειδή είναι πολύ έντονα. Όταν ο διελαύνων Πλούτωνας πέρασε το 1918 από την 7η μοίρα του Καρκίνου, η χώρα αντιμετώπισε την έξαρση της Ισπανικής Γρίππης με τις αρχές να μην μπορούν να κάνουν κάτι για την προστασία του πληθυσμού. Το 2011 ο Διελαύνων Πλούτωνας από την 7η Αιγόκερω, πυροδότησε το μεγαλύτερο κύμα αυτοκτονιών στην χώρα, και ο λόγος πάντα ήταν τα χρέη.
Η Θρησκεία και ο Κλήρος, η Δικαιοσύνη, Νόμοι, τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Σχέσεις με το Εξωτερικό (9ος Οίκος, Αιγόκερως, κυβ. Κρόνος)
Η θρησκεία θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Χώρας, αφού είμαστε αρκετά συντηρητικοί και πιστοί στις παραδόσεις μας. Το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» έχει βαθύτατες ρίζες όσο και αν κάποιοι πιστεύουν πως είναι παρωχημένο. Η Δικαιοσύνη και το Νομικό Σύστημα της Χώρας είναι αρκετά δυνατό και χαίρει εκτιμήσεως αλλά δεν είναι αδιάβλητο, ειδικά όταν υποστηρίζει εξώφθαλμα συμφέροντα. Τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είναι σοβαρά και αξιόπιστα αλλά αρκετά οπισθοδρομικά όσον αφορά την εξέλιξή τους. Οι σχέσεις μας με το εξωτερικό πάντα έχουν τις ευλογίες της εγχώριας κυβερνούσας τάξεως.
Ποσειδών στον Αιγόκερω, κυβ. 11ου Οίκου, χιαστί Σελήνη, εξάγωνο Αφροδίτη, εξάγωνο Νότιο Δεσμό, τρίγωνο Βόρειος Δεσμός.
Ο Πλανήτης της Φαντασίας σε ένα πολύ γήινο ζώδιο μας δείχνει το πόσο πεζοί είμαστε και ότι αυτό που μας απασχολεί είναι η επιτυχία μας, η οποία μετράται με δύναμη, εξουσία και χρήματα. Δεν είμαστε καθόλου φιλοπρόοδοι και δεν μας αρέσουν οι αλλαγές, ούτε οι Μεταρρυθμίσεις.
Αυτή η συντηρητική φιλοσοφία δεν βρίσκει σύμφωνο όλον τον Λαό ο οποίος αρέσκεται στις αλλαγές. Βέβαια σαν κοινωνία συνολικά θέλουμε να πιστεύουμε σε ιδανικά και αξίες που μας έχουν μεταφέρει οι παλαιότερες γενεές. Και πάλι καταλήγουμε να δείχνουμε εκείνο το διπλό πρόσωπο σε αυτούς που δεν μας ξέρουν, αυτό που από την μία θέλει να ζει ελεύθερος και από την άλλη μένει με τους γονείς του μέχρι όσο τον παίρνει.
Η θρησκεία και αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα τις κοινωνίας και είναι πανταχού παρούσα. Είμαστε τυπολάτρες, δηλαδή ακολουθούμε το τυπικό της Εκκλησίας αλλά δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι πιστεύουμε (παρά μόνο όταν πιστεύουμε ότι έχουμε αδικηθεί). Ενώ η θρησκεία χαίρει αποδοχής δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Κλήρο και ειδικά τους εκπροσώπους της Εκκλησίας που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Κλήρος στην Χώρα αρέσκεται στην επίδειξη της δυνάμεώς του, τόσο στην πολιτική σκηνή του τόπου όσο και στην οικονομική. Παρ’ όλα αυτά, δύσκολα θα μπορέσει κανείς να πει ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Εκκλησία. Εξ ου και οι άπειρες προσπάθειες των Κυβερνήσεων να περιορίσουν την Εκκλησιαστική Εξουσία που έπεσαν στο κενό.
Η Δικαιοσύνη καλώς ή κακώς χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου. Και πάλι όμως δεν έχει εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους που ηγούνται της Δικαστικής Εξουσίας, υποπτευόμενος πάντα ότι καλύπτουν αυτούς που ονομάζουμε σήμερα διαπλεκόμενους. Οι Νόμοι δε είναι τόσο παρωχημένοι που αποτελούν τροχοπέδη για την εμπορική ανάπτυξη της Χώρας .
Η ανώτερη εκπαίδευση είναι κάτι που το θέλει διακαώς η κοινωνία, όχι τόσο για την ουσιαστική εκπαίδευσή της όσο για να δείχνει επιτυχημένη. Για αυτό είναι προσανατολισμένη όχι στην Παιδεία αλλά σε Σχολές, από τις οποίες θα μπορέσει να γίνει επιτυχημένος. Εξ ου και το όνειρο της κοινωνίας να δει το παιδί του επιστήμονα, ιατρό ή δικηγόρο. Όχι επειδή ο καθένας με τι παραπάνω ιδιότητες μπορεί να επιτελέσει ένα λειτούργημα αλλά διότι έτσι μπορεί να εκπληρώσει το όνειρό του για χρήμα και άνετη ζωή. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι που στέλνουν τα παιδιά τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού για τους προαναφερθέντες λόγους. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, όπου το εκπαιδευτικό μέλλον της Χώρας πρέπει να βασιστεί σε καλύτερη και πρακτική Παιδεία.
Το Εξωτερικό πάντα υπήρξε ο φορέας Ιδεών και Φιλοσοφιών που δεν ήταν αποδεκτός από το μεγαλύτερο μέρος του Λαού αλλά η κοινωνία ενστερνιζόταν πάντοτε κάποιες αρχές οι οποίες την «βόλευαν». Πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα της χώρας είναι η εισαγωγή διαφόρων πολιτικών ιδεολογημάτων χωρίς βέβαια ο Λαός να τα πολυκαταλαβαίνει αλλά που είναι έτοιμος να τσακωθεί για αυτά, π.χ Η κόντρα καπιταλισμού-κομμουνισμού που οδήγησε τελικά σε Εμφύλιο ή ότι η Χώρα απέκτησε μετακαπιταλιστική οικονομία χωρίς πρώτα να υπάρξουν καπιταλιστικές δομές. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την κοινωνία να ενστερνιστεί τις ευκολίες που απέρρεαν από τον τρόπο ζωής του εξωτερικού.
Ο Ηγέτης της χώρας, η Κυβέρνηση, η Διακυβέρνηση της Χώρας, η υπόληψη του Κράτους ανάμεσα στα άλλα Κράτη (Μεσουράνημα/10ος Οίκος, Υδροχόος, κυβ. Ουρανός)
Η Χώρα είναι το αποτέλεσμα μίας πραγματικής Επαναστάσεως, μίας επανάστασης που ανέτρεψε τα πολιτικά, στρατηγικά και κοινωνικά δεδομένα της εποχής της. Γεννημένη κάτω μέσα στο στρατηγικό και πολιτικό πλαίσιο που όριζε η Ιερά Συμμαχία (δηλαδή οι νικητές του Ναπολέοντα), η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε εθνική επανάσταση η οποία θα διασάλευε το σύστημα ισορροπίας που υπήρχε. Μην ξεχνάμε εκείνη την εποχή υπήρχαν μεγάλες πολυεθνικές αυτοκρατορίες, οι οποίες είχαν διαταραχτεί τόσο από τα κοινωνικά ιδεολογήματα της Γαλλικής Επαναστάσεως όσο και από τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Η πολιτική του καγκελαρίου της Αυστρίας Μέτερνιχ είναι αυτή που θα στοιχειώσει τα πρώτα βήματα της εθνικής παλιγγενεσίας μέχρι την ναυμαχία στο Ναυαρίνο. Υπήρξαμε για πολλά έθνη ο προπομπός της δικής τους εθνικής αποκαταστάσεως. Τα πρώτα συντάγματα της Ελλάδος (Α’, Β’, Γ’ Εθνοσυνελεύσεις) ήταν πραγματικά τα ριζοσπαστικότερα για την εποχή εκείνη αφού μιλούσαν πέρα από εθνικές επιδιώξεις και για κοινωνικά/ανθρώπινα δικαιώματα.
Σαν χώρα έχουμε το προνόμιο να έχουμε άξιους ηγέτες που ήταν προϊόν είτε επαναστάσεως, είτε πραξικοπημάτων, αλλά που πάντα κοίταζαν το Κοινό Καλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βενιζέλος, προϊόν επαναστάσεως και με διακυβέρνηση όχι πάντα με δημοκρατικές μεθόδους. Είναι γνωστή η ρήση του «επανάσταση είναι όταν την κάνουμε εμείς, δικτατορία όταν την κάνουν οι άλλοι» Η δε διακυβέρνηση του Κράτους πάντοτε είχε έλλειψη δημοκρατικότητας διότι διαφορετικά πολλές εξελίξεις δεν θα πραγματοποιούνταν λόγω των ισχυρών ημεδαπών και αλλοδαπών συμφερόντων.
Η υπόληψη του Κράτους μας δεν είναι και η καλύτερη. Μπορεί να προσπαθούμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με τους άλλους όμως οι εσωτερικές μας διασπάσεις μας καθιστούν αφερέγγυους. Επίσης είναι πολύ γνωστή η ρήση του Κίσιντζερ που λέει ότι είμαστε αναρχικοί και δυσκολοκυβέρνητοι.
Ουρανός στον Υδροχόο, κυβ. Μεσουρανήματος/10ου Οίκου, ενάμησι τετράγωνο Σελήνη, σύνοδος Ήλιος, μισό τετράγωνο Αφροδίτη, αντίθεση Κρόνος, εξάγωνο Πλούτων, τετράγωνο Χείρων, σύνοδος MC.
Αν και ο Ουρανός βρίσκεται στον 9ο Οίκο της Ελλάδας η εγγύτητά του με το Μεσουράνημα τον κάνει να λειτουργεί κυρίως στον 10ο Οίκο. Το αποτέλεσμα του Ουρανού το βλέπουμε σχεδόν στην καθημερινότητα της χώρας. Στις μέρες μας σπανίως έχουμε μία κυβέρνηση που να εξαντλεί την κοινοβουλευτική της θητεία. Παλαιότερα είχαμε θέματα ανατροπών των κυβερνήσεων λόγω εκτάκτων αναγκών, συμμετοχής του Ανωτάτου Άρχοντος (Βασιλεύς) στην δημιουργία κυβερνήσεων με αναθέσεις εντολών, επαναστάσεων και πραξικοπημάτων. Όλες όμως οι ανατροπές των κυβερνήσεων αφήνουν απείραχτο τόσο το Παρακράτος όσο και τους Κρατικούς Λειτουργούς. Αυτή η πολιτική αστάθεια προκαλεί αναταραχές τόσο στον Λαό όσο και στον Κοινωνικό ιστό της Χώρας. Αυτές οι συχνές ανατροπές Κυβερνήσεως και το έλλειμμα πολιτικής σταθερότητας μας έχουν δώσει την εικόνα μίας χώρας εντελώς αφερέγγυας.
Ήλιος στον Υδροχόο, κυβ. 4ου Οίκου, εξάγωνο Άρης, αντίθεση Κρόνος, σύνοδος Ουρανός, σύνοδος MC.
Η Κυβέρνηση της Χώρας πάντοτε ήταν αποκομμένη από τις πραγματικές ανάγκες του Έθνους. Ενώ ευαγγελίζεται το κοινό καλό και την ανάγκη για πρόοδο, δεν διστάζει καθόλου να χρησιμοποιήσει πλήρως αντιδημοκρατικές μεθόδους για να διατηρηθεί στην θέση της. Πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο ώστε να σπάσουν αρκετά παγιωμένα συμφέροντα. Όταν όμως αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα καταλήγουν να γίνονται πολύ αυταρχικές. Συνήθως η Αντιπολίτευση κρατά την ισορροπία απέναντι στην Κυβέρνηση. Όμως και οι δύο πλευρές είναι στείρες και αντιμάχονται η μία την άλλη χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μόνο με τους εξωτερικούς εχθρούς μπορούν να βρουν κοινό πάτημα και να συμπλεύσουν.
Ερμής στον Υδροχόο, κυβ. Ωροσκόπου, κυβ, 2ου Οίκου, κυβ. 5ου Οίκου, τρίγωνο Σελήνη.
Ο Ερμής στον Υδροχόο υποδηλώνει το πόσο ευφυείς είμαστε σαν Λαός αλλά και πόσο παράλογος. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να πάει η χώρα μπροστά, όμως αναλωνόμαστε με το πώς θα βγάλουμε χρήματα απομυζώντας τον Κρατικό κορβανά. Αν και έχουμε πολλούς και διακεκριμένους επιστήμονες δυστυχώς χάνονται κάτω από κυβερνητικά ελεγχόμενα Δημόσια Ιδρύματα. Όμως οι νέοι αποτελούν το κεφάλαιο που χρειάζεται αυτή η Χώρα για να προοδεύσει.
Το Κοινοβούλιο, Πρόοδος, Μεταρρυθμίσεις, οι φίλοι του Κράτους (11ος Οίκος, Ιχθείς, κυβ. Ποσειδών).
Η ακμή 11ου Οίκου στους Ιχθείς, Οίκου του οποίου βλέπουμε το Κοινοβούλιό μας, είναι χαρακτηριστική για αυτό που βιώνει η Χώρα, δηλαδή ουσιαστικά ένα Κοινοβούλιο που βρίσκεται στον δικό του κόσμο. Ο κυβερνήτης Ποσειδών, στον Αιγόκερω και στον 9ο Οίκο, ουσιαστικά μας δείχνει πως τα μέλη του Κοινοβουλίου προέρχονται κυρίως από την ανώτερη τάξη της χώρας και κυρίως από εκείνους που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό. Δυστυχώς, πολλά άτομα που θέλουν να γίνουν μέλη του Κοινοβουλίου έχουν σκοπό όχι την υπηρεσία προς την Χώρα αλλά την προσωπική τους ανάδειξη και πλουτισμό.
Επί της ουσίας το Κράτος αδυνατεί να προοδεύσει ή να κάνει μεταρρυθμίσεις επειδή η φύση των ανθρώπων που μετέχουν στην νομοθετική εξουσία είναι άκρως συντηρητικοί. Ακόμη και να προσπαθήσουν κάποιοι να κάνουν κάτι για αυτό, δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα της γραφειοκρατίας που βασιλεύει σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Οι φίλοι της χώρας δεν διέπονται από αλτρουιστικά συναισθήματα για αυτήν εκτός και αν πρόκειται να εξυπηρετήσουν κάποια δικά τους συμφέροντα. Αυτοί που είναι φίλοι της, συνήθως είναι άτομα τα οποία έχουν διδαχθεί την ιστορία και τον πολιτισμό μας σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Αφροδίτη στους Ιχθείς, κυβ. 6ου Οίκου και 12ου εμπεριεχομένου, τετράγωνο Σελήνη, μισό τετράγωνο Ουρανός, εξάγωνο Ποσειδών, σύνοδος Νότιος Δεσμός Σελήνης .
Η κοινωνία μας είναι μία κοινωνία αλλοπρόσαλλη. Από την μία είναι πεδίο εκμεταλλεύσεως από τα διάφορα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου, ψάχνει την εύκολη λύση στα προβλήματά της (εδώ μπαίνει και ο διακαής πόθος όλων για μία θεσούλα στον κρατικό μηχανισμό), φορτίζεται συγκινησιακά από τους διάφορους πολιτικούς, πολλές φορές είναι οπισθοδρομική, δεν ανέχεται καμία κυβέρνηση ακόμη και αν η ίδια την ανέδειξε και δεν αρέσκεται καθόλου οι ανατροπές. Από την άλλη είναι μία κοινωνία η οποία πονάει τους άλλους, προστρέχει πάντα σε βοήθεια όταν χρειαστεί ανάμεσα στα μέλη της, μαζεύει χρήματα για να ανακουφίσει τον πόνο τον άλλον (έστω και αν βαρύνει τα δικά της οικονομικά), και πάνω από όλα πιστεύει στον Θεό (όσο και αν αυτό ακούγεται παρωχημένο).
Πλούτων στον Κριό, κυβ. 6ου Οίκου εμπεριεχόμενου, τετράγωνο Δίας, εξάγωνο Ουρανός.
Η θέση εδώ του Πλούτωνα μας δείχνει το πόσο ισχυρά συμφέροντα, οικονομικά και μη, βρίσκονται πίσω από τον κρατικό μηχανισμό, και ιδιαίτερα μέσα στο Κοινοβούλιο. Δυστυχώς η διαφθορά δεν βρίσκεται μόνο στους Δημόσιους Λειτουργούς αλλά και μέσα στα κόμματα που νέμονται την εξουσία. Η χώρα είναι καταδικασμένη να ζει μέσα στα οικονομικά σκάνδαλα από την μία και στην εξουσία του Παρακράτους από την άλλη. Εδώ βλέπουμε επίσης την αδυναμία του κράτους για μεταρρυθμίσεις διότι μονίμως εναντιώνονται όλα τα μικροσυμφέροντα που υπάρχουν (από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την νομοθετική εξουσία).
Ταραχές, επιδημίες, Ιδρύματα, Καταναγκαστικά Έργα, Επίσημη Θρησκεία, Μυστικοί Εχθροί (12ος Οίκος Κριός, κυβ. Άρης).
Ένα ενδιαφέρον σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί στον 12ο Οίκο της Ελλάδος, είναι η ακμή του. Βλέπουμε ότι βρίσκεται στην 19η Μοίρα του Κριού, μοίρα στην οποία ο Ήλιος βρίσκεται στην απόλυτη έξαρσή του. Αυτό σημαίνει πως η χώρα αντιμετωπίζει πολύ ισχυρούς εχθρούς που λειτουργούν στο παρασκήνιο. Ο κυβερνήτης Άρης βρίσκεται στον 7ο Οίκο που σημαίνει ότι οι εχθροί της χώρας είναι κυρίως εξωτερικοί που λειτουργούν όμως διαβρωτικά (5η φάλαγγα).
Μπορεί να ακουστεί ως θεωρία συνωμοσίας αλλά η παρασκηνιακή δράση των εχθρών της χώρας κτυπάει την επίσημη θρησκεία της Χώρας και δημιουργεί πολλές ταραχές (υπό την μορφή που σήμερα ορίζουμε ως «πορτοκαλί επαναστάσεις»). Σε αυτήν την δράση βρίσκει ανθρώπους πρόθυμους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μικρασιατική Καταστροφή και η Κυπριακή Τραγωδία.
Επίσης, ιστορικά έχει αποδειχθεί σε πόσα καταναγκαστικά έργα έχουν υποβάλει την Χώρα οι διάφοροι κατακτητές της.
Χείρων στον Ταύρο, τρίγωνο Δίας, τετράγωνο Ουρανός, μισό και ενάμιση τετράγωνο ΝΔ/ΒΔ Σελήνης.
Ο Χείρων στον Ταύρο, στον 12ο Οίκο και σε εμπεριεχόμενο Οίκο, μας δείχνει ότι η Χώρα επιζητά το χρήμα για να φτιάξει περιουσία την οποία βέβαια δεν θέλει να φανερώνει και βεβαίως να φορολογείται για αυτήν. Αντιδρούμε πάντα εάν προσπαθήσει η Κυβέρνηση να κυνηγήσει αυτήν την φοροδιαφυγή, συνήθως με το να βγάζουν τα χρήματά μας στο εξωτερικό.
Μία άλλη «παρενέργεια» του Χείρωνα είναι το εθνικό φετίχ που μεγάλωσε γενεές και γενεές και δεν είναι άλλο από την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παρανομιών, ατασθαλιών και βέβαια της φοροδιαφυγής, καλύπτεται από αυτήν την ανάγκη του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να περιπλέκεται σε ένα ατέρμονο αλισβερίσι μεταξύ κοινωνίας, πολιτικών, τοπικών αρχόντων και όλων εκείνων που επωφελούνται.
periastrologias.gr
(Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία) στο Λονδίνο, αναγνωρίσθηκε σαν ανεξάρτητο Κράτος.
Περιελάμβανε την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα μέχρι την γραμμή Αχελώου-Σπερχειού και τις Κυκλάδες. Ως ηγεμόνα της Ελλάδος, οι Μεγάλες Δυνάμεις επέλεξαν τον Λεοπόλδο του Σαξ-Κόμπουργκ ο οποίος αρνήθηκε. Στην συνέχεια επέλεξαν για βασιλέα της Ελλάδος (και όχι των Ελλήνων), τον Όθωνα της Βαυαρίας.
Η Ελλάδα έχει:
Ωροσκόπος 01' 58'' Διδύμων
Μεσουράνημα 10' 38'' Υδροχόου
Ήλιος 14' 09'' Υδροχόου
Σελήνη 21' 53'' Διδύμων
Ερμής 29' 07'' Υδροχόου (Στάσιμος)
Αφροδίτη 22' 22'' Ιχθύων
Άρης 15' 08'' Τοξότου
Δίας 06' 50'' Αιγόκερω
Κρόνος 14' 46'' Λέοντος (Ανάδρομος)
Ουρανός 06' 52'' Υδροχόου
Ποσειδώνας 21' 09'' Αιγόκερω
Πλούτωνας 06' 52'' Κριού
Χείρωνας 02' 54'' Ταύρου
Βόρειος/Νότιος Δεσμός 19' 54'' Παρθένου/Ιχθύων
Εισαγωγή
Η χώρα είναι γνήσιο τέκνο μίας επαναστάσεως που γκρέμισε αρκετά δεδομένα για την εποχή της. Αν σκεφτούμε πως η Ελληνική Επανάσταση έγινε μέσα στο πλαίσιο της Ιεράς Συμμαχίας, μίας συμμαχίας σχεδιασμένης για να πνίγει εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα, και με τους αγώνες που έδωσε, αντιλαμβανόμαστε γιατί επηρέασε όλη την Ανθρωπότητα.
Η Ελλάδα υπήρξε η απαρχή της δικαιώσεως της εθνικής ταυτότητος, κάτι που θα γίνει το εφαλτήριο για την καταστροφή των μεγάλων αυτοκρατοριών (Ρωσικής, Αυστρο-Ουγγρικής, Οθωμανικής, Ισπανικής). Αυτό το βλέπουμε αστρολογικά τόσο από τον Ήλιο της που είναι στον Υδροχόο, από το Μεσουράνημα στον Υδροχόο όσο και από τον Ουρανό στον Υδροχόο.
Η σύνοδος που κάνουν μας δείχνει αυτήν την επαναστατική γέννηση αλλά και το πόσο αντιφατικό Κράτος είμαστε. Ειδικά αφού έχουμε μία τάση από την μία να ζητούμε μία κοινωνιστική διακυβέρνηση και από την άλλη επιζητούμε την δικτατορική.
Η Σελήνη στους Διδύμους δείχνει πόσο αντιφατικός λαός είμαστε αλλά και πόσο επιδέξιος. Γνωρίζουμε να είμαστε ανέμελοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Επίσης δεν τα πάμε καλά με τους εξωτερικούς εχθρούς και τους πολεμάμε όποτε χρειαστεί. Αυτό μας το δείχνει η αντίθεση που έχει η Σελήνη με τον Άρη στον Τοξότη και στον 7ο Οίκο.
Η κοινωνία μας (Αφροδίτη) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "θύμα". Είναι επιρρεπής στις αυταπάτες, στην χειραγώγηση μέσω τους συναισθηματισμού της, κυνηγάει πάντα την εύκολη λύση στα δύσκολα προβλήματα και όταν όλα πηγαίνουν άσχημα επικαλείται τα θεία για βοήθεια.
Τα μεγάλα τζάκια ήταν και θα είναι πάντα πρόβλημα για την ανάπτυξη της Ελλάδος. Για αυτό υπήρξαν και θα υπάρχουν πάντοτε κοινωνικές αναταραχές. Το εξωτερικό έχει μόνιμα λόγο στην χώρα λόγω τις εμπλοκής του με τα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα και την οικονομική κηδεμονία που ασκεί. Ο φόβος της χώρας είναι η ίδια η αίσθηση της ανασφάλειας. Φοβάται την απώλεια τόσο την εδαφική όσο και την χρηματοοικονομική (Χείρων).
Τέλος αυτή η χώρα, όσο θα πέφτει θύμα των πολιτικών της δεν θα μπορέσει ποτέ να δημιουργήσει, διότι αυτό απαιτεί σκληρή εργασία και οργάνωση, κάτι βέβαια που δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του Λαού της. Αυτό φαίνεται από τους Δεσμούς της Χώρας.
Το Έθνος Γενικά, οι ιδιαιτερότητές του, η ψυχολογία της μάζας, η ταυτότητα του Κράτους. (1ος Οίκος, Δίδυμοι, κυβ. Ερμής)
Το Έθνος μας είναι ιδιαίτερα ικανό, έξυπνο, με διάθεση να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά! Μας αρέσει η γνώση, η επικοινωνία και κυρίως το εμπόριο. Ο κυβερνήτης Ερμής βρίσκεται σον Υδροχόο και στον 10ο Οίκο της Χώρας. Μας δείχνει πως είμαστε πανέξυπνοι αλλά και έντονα αντιδραστικοί. Μας αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις αλλά επί της ουσίας δεν κάνουμε ποτέ εποικοδομητικές συζητήσεις. Προτιμούμε την πολιτική πόλωση και την «σοσιαλίζουσα» γλώσσα από τους πολιτικούς μας. Και μόνιμα αντιδρούμε για να αντιδρούμε σε ό,τι και αν λέγεται από τις κυβερνήσεις.
Σελήνη στους Διδύμους, κυβερνήτης 3ου Οίκου, τρίγωνο Ερμής, τετράγωνο Αφροδίτη, αντίθεση Ουρανός, ενάμισι τετράγωνο Ουρανός, χιαστί Ποσειδών, Ταυ-τετράγωνο Δεσμοί Σελήνης
Ο ίδιος ο Λαός μας είναι και αυτός αντιφατικός. Γλεντζές, φιλομαθής, έξυπνος αλλά και επιπόλαιος, επιτήδειος και ψεύτης.
Είναι έξυπνος και επειδή του αρέσει η γνώση και η επικοινωνία μαθαίνει πολλά πράγματα και πολλές γλώσσες. Η γνώση όμως γίνεται για την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Εκεί βασίζεται και η προτροπή όλων των γονέων να σπουδάσουν τα παιδιά τους (γιατρός, επιστήμων, δικηγόρος κλπ). Είμαστε λάτρεις της τεχνολογίας, ειδικά εκείνης που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον. Και βέβαια εκεί έγκειται και η κατάχρηση που γίνεται με τα μέσα επικοινωνίας, από το κουτσομπολιό του 19ου αιώνος μέχρι τα πανάκριβα κινητά τηλέφωνα του 21ου αιώνος. Είμαστε πολιτικοποιημένοι αλλά δυστυχώς όχι τόσο συνειδητοποιημένοι πολίτες όσο οπαδοί. Για αυτό οι λόγοι των πολιτικών μας πάντα είναι εμπρηστικοί, καθόλου διαλλακτικοί και όλα αυτά για το κοινωνικό καλό, ή τουλάχιστον όπως αυτοί το φαντάζονται.
Αν και είμαστε εύκολα προσαρμόσιμοι σε οτιδήποτε καινούργιο η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται με τους ίδιους ρυθμούς. Για αυτό και υπάρχει αρκετές φορές διάσταση απόψεων κατά πόσο μπορεί να ενσωματώσει η κοινωνία μας στο φαντασιακό θεσμικό της πλαίσιο το διαφορετικό. Βέβαια και από την άλλη, η ταχύτητα που αναπτύσσεται η επικοινωνία, μέσω της τεχνολογικής εξελίξεως, βρίσκει την δυσπιστία της κοινωνίας και για αυτό δεν υπάρχει ραγδαία αλλοτρίωση.
Δεν τα πάμε καθόλου με τους εξωτερικούς εχθρούς και αυτό το μαρτυρά τόσο η πολεμική ιστορία της Χώρας όσο και η γεωγραφική της θέση. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ακόμη και σήμερα στον 21ο αιώνα ότι δεν περιστοιχιζόμαστε από εξωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονται την εδαφική μας κυριαρχία. Ειδικά όμως εκεί που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι όταν οι εξωτερικοί μας εχθροί επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας. Δεν είναι τυχαίο που πολλά τα δεινά μας έχουν προέλθει από την αίσθηση ότι δεν είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που θέλουμε στον τόπο μας. Αυτό φαίνεται ιστορικά από την απαρχή του Κράτους μας με το Αγγλικό, Ρωσικό, Γαλλικό Κόμμα, την κηδεμονία της εκάστοτε Δυνάμεως (για πολλά χρόνια η Αγγλία και μέσω της βασιλικής μας Οικογενείας), την αδυναμία να μας αφήσουν να παραμείνουμε ουδέτεροι (1916-1918 Διάσπαση του Ελληνικού Κράτους, 1940 Είσοδος της Ελλάδος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1946-1949 Εμπλοκή Μεγάλων Δυνάμεων αλλά και γειτονικών Κρατών, ΝΑΤΟ) και τα τελευταία χρόνια η επιτήρηση από την Τρόικα.
Αν και είναι στην φύση μας να θέλουμε το καινούργιο και να το συζητάμε, δεν αντέχουμε καθόλου την βία και ειδικά εκείνη που προέρχεται από το Κράτος. Όπως επίσης, δυσκολευόμαστε να φερθούμε βίαια προς το Κράτος, ειδικά όταν αυθαιρετεί και προτιμούμε να κάνουμε ατέρμονες συζητήσεις για το ποίος τελικά έχει το δίκαιο με το μέρος του.
Εκεί που έχουμε πρόβλημα είναι με τις φιλοσοφίες που έρχονται από το εξωτερικό και κυρίως τις οικονομικές. Πολλά από τα οικονομικά μοντέλα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν συνήθως πέφτουν έξω διότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητές μας ως Λαός. Επίσης έχουν προκαλέσει τόσες εμπλοκές στα εσωτερικά μας ζητήματα που πολλά από τα δεινά που έχουμε υποστεί έχουν την βάση τους σε αυτές τις φιλοσοφίες (π.χ. καπιταλισμός, σοσιαλισμός). Κάτι άλλο που ποτέ δεν μας άρεσε, ο ξενιτεμός του Λαού μας για οικονομικούς λόγους (και σε κάποιες περιπτώσεις, η εξορία).
Τέλος, εκεί που υπάρχει το μεγάλο δίλημμα αυτού του λαού είναι τι πρέπει να κάνει στην ζωή του. Για να δημιουργήσει αυτός ο Λαός θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του και να φτιάξει ένα κράτος λειτουργικό που να τον βοηθά με σωστές υπηρεσίες. Πρέπει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της κοινωνίας για εύκολες λύσεις που βασίζονται στην κομματοκρατία και να εργασθεί.
Ο Εθνικός μας Πλούτος, η Οικονομία του Κράτους, το Δημόσιο Ταμείο, η Οικονομική πολιτική, Το Εθνικό νόμισμα. (2ος Οίκος, Δίδυμοι, κυβ. Ερμής)
Η Εθνική μας Οικονομία βασίστηκε κυρίως στις πελατειακές μας σχέσεις με το κράτος. Αυτό το ιδιότυπο δίδυμο Κράτους και Ιδιωτικών εταιριών που εκμεταλλεύονται τον Δημόσιο πλούτο είναι η γενεσιουργός αιτία για τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Το Κράτος λειτουργεί συγκεντρωτικά στην οικονομία. Το μόνο που επιτρέπει είναι τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Το Δημόσιο ταμείο χρησιμοποιείται ως μοχλός ασκήσεως πολιτικής από την Κυβέρνηση υπό την μορφή κοινωνικών παροχών. Για αυτό κιόλας στην Ελλάδα η Ασφάλεια (υγεία-σύνταξη) είναι κρατική υπόθεση. Βέβαια εδώ φαίνεται πως η ανάπτυξη της Οικονομίας βασίστηκε σε Ομολογιακά δάνεια (κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων τον 20ο αιώνα).
Οι πελατειακές σχέσεις του Κράτους με τον Λαό ενισχύθηκαν με την μορφή των δημοσίων υπαλλήλων . Το εύκολο εισόδημα όμως εμπόδισε τις εμπορικές δυνατότητες του Κράτους, είτε με την γραφειοκρατία, είτε απορροφώντας τις δημιουργικές του δυνάμεις στην θέση ενός υπαλλήλου. Αυτό φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια (ειδικά τις δεκαετίες του 1960 και 1970) όταν οι Έλληνες άνοιγαν μαγαζιά ή έκαναν κάτι δημιουργικό πριν διαθέσουν οι κυβερνήσεις σωρηδόν δημόσιες θέσεις.
Η νομισματική πολιτική χαράσσεται πάντα από την κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει ποτέ υπ’ όψιν της ανάγκες της πραγματικής οικονομίας παρά μόνο της διαθέσεις του Λαού. Το ίδιο το εθνικό νόμισμα (η Δραχμή) υπήρξε πολλές φορές απαξιωμένη αρκεί να γίνονταν τα χατίρια του Λαού. Επίσης η αλλαγή του Νομίσματος από την Δραχμή στο Ευρώ δεν ένοιαξε ποτέ κανέναν αφού μας ενδιαφέρει κυρίως η «εμπορική» αξία του νομίσματος. Η Φορολογία είναι απαξιωμένη επειδή και αυτή λειτουργεί με πελατειακές σχέσεις. Η βάση του φορολογικού εισοδήματος ουσιαστικά είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μικρές επιχειρήσεις. Και εδώ είναι πάλι υπάρχει η παθογένεια του συστήματος επειδή το ίδιο το Κράτος ευνο
Μετακινήσεις στο εσωτερικό, σχέσεις με γειτονικές χώρες, Εμπορικές Συναλλαγές, ΜΜΕ. (3ος Οίκος, Καρκίνος, κυβ. Σελήνη)
Η Ελλάδα είναι μία χώρα εντελώς διαφορετική τοπογραφικά. Για πολλά χρόνια η μετακίνηση, τουλάχιστον η χερσαία, ήταν δύσκολη και οι μόνοι που έκαναν μετακινήσεις ήταν οι έμποροι. Κυρίως όμως η μετακινήσεις γίνονται περισσότερο δια θαλάσσης. Την εποχή όμως που μπήκε το αυτοκίνητο στην ζωή μας, ο τουρισμός αναπτύχθηκε κυρίως στο εσωτερικό. Τα προβλήματα των συγκοινωνιών προέρχονται από το ότι τις θέλουμε κυρίως κρατικές.
Οι σχέσεις μας με τις άλλες χώρες είναι καθαρά εμπορικές. Αν και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνος και λιγότερο στον 21ο, ένα μέρος του λαού μας διαβιούσε και διαβιεί εκτός των συνόρων. Δυστυχώς, μέρος του Δημόσιου πένθους είναι οι διωγμοί που έχουν υποστεί οι πληθυσμοί αυτοί.
Οι εμπορικές συναλλαγές προέρχονται κυρίως από την θάλασσα και την εκμετάλλευσή της (από την ναυτιλία μέχρι τις τουριστικές επιχειρήσεις).
Εκεί που διαπρέπουμε είναι στα ΜΜΕ. Η ανάγκη μας να βγάζουμε από μέσα μας το οτιδήποτε αλλά και η διάθεση να μαθαίνουμε τα πάντα για το τι συμβαίνει γύρω μας, μας έχει οδηγήσει από νωρίς (από προ Επαναστάσεως ακόμη) την δημιουργία πολλών εφημερίδων και περιοδικών για κάθε μας γούστο. Βέβαια εδώ υπάρχει και το οξύμωρο, διότι η ελευθερία του Τύπου συνήθως δίνεται με τις ευλογίες του Κρατικού κορβανά. Ο Τύπος αρκετές φορές προσπαθεί να χαλιναγωγήσει την ίδια την κοινωνία λέγοντάς πολλές φορές τι πρέπει να κάνει έστω και αν αυτό αντιβαίνει στην ηθική της. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως μηχανισμός στους διάφορους πολέμους της Χώρας ή προσπαθεί να εξιτάρει τις αντιδράσεις απέναντι στο κυβερνητικό έργο. Ο Τύπος δυστυχώς με την δύναμη που έχει πάνω στο Έθνος δυστυχώς πολλές φορές δεν το αφήνει να πάει μπροστά.
Γεωργία, Υπόγειος Πλούτος, Παραδόσεις, Παρελθόν, Θεσμοί, Αντιπολίτευση (4ος οίκος)
Σαν χώρα η Ελλάδα έχει πολύ δυνατό και ένδοξο παρελθόν. Η γεωργία της βασιζόταν, και βασίζεται ακόμη και σήμερα, περισσότερο στις μεγάλες γαιοκτησίες παρά στους μικρούς κλήρους. Διαθέτει αρκετές παραδόσεις και θεσμούς που όμως πάντα ευνοούν τους ισχυρούς (τα λεγόμενα «Τζάκια»). Η Αντιπολίτευση στην χώρα πάντα λειτουργούσε ανασχετικά στην Κυβέρνηση και πάντα με το μάτι στην ανάληψη της εξουσίας.
Κρόνος στον Λέοντα, κυβερνήτης 9ου Οίκου, αντίθεση Ήλιος, Μεσουράνημα, Ουρανός, τρίγωνο Άρης
Η Ελλάδα διαθέτει λίγες αλλά ισχυρές οικογένειες. Συγκροτούν μία ιδιότυπη κάστα ανθρώπων με δύναμη και μεγάλη περιουσία. Είναι η μετεξέλιξη των πλούσιων γαιοκτημόνων του 19ου αιώνος στην αστική τάξη του 20ου. Σε αυτούς οφείλονται και πολλά δημόσια κτίρια. Τα νέα «τζάκια» του 20ου αιώνος δημιουργήθηκαν με περιουσίες που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό. Παράλληλα, αυτή η αστική τάξη θεωρεί τον εαυτό της κοσμοπολίτες για αυτό και έχει αρκετές επαφές με το εξωτερικό. Δυστυχώς είναι αυτή που εμπλέκει και τους ξένους στα εσωτερικά μας και στο ξένο Κεφάλαιο.
Τα συμφέροντα της αστικής τάξεως της χώρας πάντα ερχόντουσαν σε αντίθεση με εκείνα της Κυβερνήσεως. Πολλές Κυβερνήσεις οι οποίες ήταν ριζοσπαστικές (είτε αριστερά είτε δεξιά του πολιτικού φάσματος) πάλεψαν για τον περιορισμό αυτών των συμφερόντων. Όμως τα παραδοσιακά συμφέροντα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Για αυτό, όταν μία κυβέρνηση πάει να καρπωθεί περισσότερη εξουσία, ενισχύει την αντιπολίτευση (άπειρα τα ιστορικά παραδείγματα).
Η Αντιπολίτευση στην Χώρα λειτουργεί τόσο ως ανάχωμα στις συγκεντρωτικές εξουσίες όσο και ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτής. Πολλές φορές η χώρα έχει νιώσει τί σημαίνει πόλωση μεταξύ Κυβερνήσεως-Αντιπολιτεύσεως και έχει οδηγηθεί σε αρκετές βίες εκδηλώσεις, ακόμη και με εμφυλίους. Δυστυχώς αυτή η κατάρα του Έθνους φάνηκε ήδη από τα πρώτα χρόνια του Αγώνος με δύο εμφυλίους πολέμους, κατόπιν με τον Εθνικό Διχασμό και τέλος με τον Εμφύλιο.
Η Ελλάδα, δυστυχώς ξεκίνησε σαν Κράτος αποκομμένο από τις περιοχές που επαναστάτησαν συνολικά. Έτσι είχαμε το οξύμωρο λόγω της εμπλοκής των Ξένων Δυνάμεων να αποκτούμε ανεξάρτητο κράτος που ακόμη και σήμερα δεν συμπεριλαμβάνει όλους τους ελληνικούς πληθυσμούς. Χρειάστηκαν πολλοί πόλεμοι με τα γειτονικά κράτη για να ενσωματωθεί το μεγαλύτερο μέρος των πληθυσμών αυτών υπό την σκέπη του Κράτους. Πολλές φορές στην ιστορία της Χώρας πολεμήσαμε και σκοτωθήκαμε για τα συμφέροντα των ξένων.
Η Ελλάδα έχει θεσμούς που όμως η εκάστοτε Κυβέρνηση ή η Αντιπολίτευση προσπαθούν να μειώσουν. Γενικά υπάρχει πάντα η αντιπαράθεση αν οι Θεσμοί λειτουργούν ή αν είναι παρωχημένοι.
Γεωργία, Υπόγειος Πλούτος, Παραδόσεις, Παρελθόν, Θεσμοί, Αντιπολίτευση (4ος οίκος)
Το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων, η φροντίδα, η αρωγή και η ανατροφή των παιδιών τους. Το κυριότερο μέλημα όλων των γονέων είναι τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Στην Ελλάδα όμως το παρακάνουν. Από εδώ αναγνωρίζουμε ότι πρώτον η Παιδεία στην χώρα είναι κρατική και δεύτερον ότι στα σχολεία ξεκινάει η επανάσταση εναντίον των γονέων.
Οι Κρατικές Επενδύσεις γίνονται πάντα με γνώμονα το δημόσιο καλό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Δυστυχώς όμως και εδώ εμπλέκονται αρκετά και οι πελατειακές σχέσεις που έχει το κράτος με τον λαό.
Το μέλλον της Χώρας είναι να δημιουργήσει παρεχόμενες υπηρεσίες που βασίζονται τόσο στην νέα τεχνολογία όσο και στα νέα μυαλά που έχει η νεολαία μας.
Η Δημόσια Υγεία, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις τα Σώματα Ασφαλείας, η Εργατική τάξη (6ος οίκος)
Η Δημόσια Υγεία είναι το «φετίχ» της Χώρας. Όλοι θέλουμε την δημόσια και δωρεάν περίθαλψη αλλά τελικά καταλήγουμε να κάνουμε όλα όσα αφορούν την Υγεία με αναχρονιστικές μεθόδους. Η Δημόσια Υγεία είναι πάντα θέμα τριβής μέσα στο Κοινοβούλιο και πρόβλημα για την εκάστοτε Κυβέρνηση. Ο κόσμος μονίμως διαμαρτύρεται για τις κακές υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε εξαιρετικούς ιατρούς και Δημόσια Νοσοκομεία που κάνουν δουλειά. Βέβαια δεν θα παραλείψω ότι είναι και το σημείο πλουτισμού αρκετών συμπολιτών μας.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και αυτές με την σειρά τους είναι αναχρονιστικές. Είναι το πεδίο εκμεταλλεύσεως των πολιτικών επάνω στην κοινωνία, τάζοντας πάντα ρουσφέτια και βολέματα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι οι θεματοφύλακες της Κοινωνίας για ειρήνη. Υπάρχει μία αγάπη της Κοινωνίας προς αυτές, ασχέτως αν κάποιοι διαφωνούν.
Η Εργατική τάξη είναι προσηλωμένη σε πολιτικά ιδεολογήματα που δύσκολα μπορεί να τα ξεπεράσει. Το αποτέλεσμα είναι πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε άλλα δεδομένα και δη να δημιουργήσει. Δυστυχώς, η Εργατική τάξη, προσπαθεί να περάσει καλά με εύκολες λύσεις παρά να εργασθεί.
Σε αυτόν τον Οίκο υπάρχει εμπεριεχόμενος ο Σκορπιός. Αυτό μας δείχνει τις κρυφές τάσεις πλουτισμού στην Δημόσια Υγεία και Διοίκηση, τα πραξικοπήματα και ότι η Εργατική Τάξη δεν θέλει να παλέψει και βολεύεται με όποιο κόμμα της υπόσχεται το κατιτίς παραπάνω!
Η Κοινωνική συνείδηση των Πολιτών, Η σχέση του Κράτους με τα υπόλοιπα έθνη και η εξωτερική πολιτική, Συνεργασίες, Πόλεμος-Ειρήνη. (7ος Οίκος, Τοξότης, κυβ. Δίας)
Η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, φημίζεται για την έλλειψη κοινωνικής συνειδήσεως των πολιτών της. Λειτουργούμε με στενά μικροοικονομικά συμφέροντα και δεν κοιτάμε καθόλου τις ανάγκες των υπολοίπων συμπολιτών μας. Οι σχέσεις μας με τα υπόλοιπα Κράτη βασίζονται σε καθαρά οικονομικά κριτήρια. Ο κυριότερος λόγος που έχουμε βρεθεί σε πολέμους είναι η εδαφική επέκταση, είτε δική μας (μην ξεχνάμε ότι το Ελληνικό κράτος ξεκίνησε αποκομμένο από τους Ελληνικούς πληθυσμούς) είτε των άλλων κρατών.
Άρης στον Τοξότη, κυβ. 12ου Οίκου, αντίθεση Σελήνη, εξάγωνο Ήλιος, τρίγωνο Κρόνος, Ταυ-τετράγωνο Δεσμοί Σελήνης.
Η έλλειψη κοινωνικής συνειδήσεως των πολιτών αυτής χώρας έγκειται στο γεγονός ότι το Έθνος μας γίνεται το πεδίο μάχης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Αυτή η σύγκρουση προκαλεί την διάσπασή μας ασχέτως αν δεν συμφωνούμε ούτε με την μία ούτε με την άλλη πλευρά. Αυτή η σύγκρουση Κυβερνήσεως-Αντιπολιτεύσεως έχει αφήσει το πεδίο ανοικτό για την δημιουργία ενός ισχυρού Παρακράτους, τόσο μέσα στα σώματα ασφαλείας όσο στις ένοπλες δυνάμεις. Το Παρακράτος βέβαια εξυπηρετεί τις εκάστοτε ανάγκες και των δύο πλευρών, για αυτό σε αυτήν την χώρα έχουμε υποστεί τόσο την κρατική βία (συλλήψεις, πραξικοπήματα) όσο την παρακρατική (τρομοκρατία, εμφυλίους). Αυτή η πολεμική διάθεση ανάμεσα στον κόσμο είναι το κυριότερο πρόβλημα που δεν επιτρέπει στην χώρα να προοδεύσει.
Οι σχέσεις μας με τα άλλα κράτη βασίζονται πάνω στον έντονο οικονομικό ανταγωνισμό. Είμαστε μία χώρα που εμπορεύεται αρκετά όμοια προϊόντα με άλλες χώρες και στην προσπάθειά μας να τα προωθήσουμε αντιμετωπίζουμε τον ισχυρότατο ανταγωνισμό. Δυστυχώς, το εμπόριό μας είναι προσανατολισμένο στην εγχώρια κλειστή αγορά και δυσκολευόμαστε υπερβολικά να ανοίξουμε την παγκόσμια. Παράλληλα, μετέχουμε σε όλες τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες αλλά πάντα αντιδρούμε σε οποιαδήποτε «εισβολή» κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Ο πόλεμος δεν είναι κάτι επιθυμητό από τους Έλληνες. Όμως όσο και αν τον αποστρέφονται αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμπλέκονται σε αυτόν εάν έχουν φορτιστεί συναισθηματικά. Τότε και μόνο τότε η εσωτερική πολιτική σκηνή ενώνεται ενάντια στον κοινό εξωτερικό εχθρό. Πάντα πολεμούσαμε εναντίον ισχυρότερων εχθρών (Οθωμανική Αυτοκρατορία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία) τόσο για την άμυνα της χώρας όσο και για την εδαφική της ολοκλήρωση. Δεν παίρνουμε τα όπλα εναντίων αδύναμων κρατών (Αλβανία, Σκόπια), παρότι μπορεί να έχουμε άνετα διενέξεις μαζί τους. Επίσης, μετείχαμε και στις δύο Παγκόσμιες συρράξεις και με ένα μέρος των Ενόπλων Δυνάμεών μας όπου υπήρχε ανατροπή της παγκόσμιας ισορροπίας (Ουκρανία, Κορέα, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ο.κ.)
Ένας από τους λόγους που μετέχουμε στο παγκόσμιο γεωπολιτικό-γεωστρατηγικό σύστημα ασφαλείας, είναι το Πολεμικό μας Ναυτικό. Είναι το μοναδικό Όπλο που ποτέ δεν υπέστειλε την ελληνική σημαία ακόμη και όταν η χώρα βρέθηκε υπό κατοχή. Το ναυτικό μας είναι η ασπίδα εναντίον τον εχθρών μας και δυστυχώς όταν αυτό παρήκμασε ή δεν χρησιμοποιήθηκε είχαμε μεγάλες καταστροφές. Ένας άλλος παράγοντας που προκαλεί πονοκεφάλους στην πολιτική ζωή της χώρας με τις διεθνείς της σχέσεις, είναι ο αμυντικός μας προσανατολισμός. Στην γλώσσα της γεωπολιτικής αυτό μεταφράζεται εάν θέλουμε να μετέχουμε σε συμμαχίες που έχει η Ναυτική Δύναμη ή η Χερσαία Δύναμη. Και οι δύο Δυνάμεις προσβλέπουν στις ναυτικές μας δυνατότητες. Στην ιστορία μας έχει μείνει πιο γνωστή αυτή η διαμάχη ως «η κάθοδος των Ρώσων στις θερμές θάλασσες». Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει περιοριστεί μόνο στους Ρώσους αποκλειστικά.
Η Ικανότητα του Έθνους για εισοδήματα, Το Εθνικός Χρέος, οι Φόροι, Υπόκοσμος, Δείκτης Γεννήσεων/Θανάτων (8ος Οίκος, Τοξότης, κυβ. Δίας).
Το Έθνος γενικά αδυνατεί να παράγει τα δικά του εισοδήματα και βασίζεται κυρίως στην βοήθεια από το εξωτερικό, εξ' ου και το μεγάλος μας εξωτερικό χρέος. Η κύρια πηγή εισοδήματος, είναι η εξαγωγή γεωργικών προϊόντων. Η συλλογή φόρων πάντα προσκρούει στα μεγάλα συμφέροντα και δύσκολα εισπράττονται. Ο υπόκοσμος της χώρας είναι αρκετά ισχυρός και διατηρεί σχέσεις με το Κράτος, έστω και παράλληλα (Παραεμπόριο, Λαθρεμπόριο). Ο Δείκτης Θνησιμότητας της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένος τόσο με την οικονομική μας κατάσταση όσο και με εξωτερικούς παράγοντες (έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε θύματα πολλαπλών γενοκτονιών).
Δίας στον Αιγόκερω, κυβ. 7ου-8ου Οίκου, τετράγωνο Πλούτων, τρίγωνο Χείρων.
Όσο και αν φαίνεται «παράξενο» για αυτό που φημιζόμαστε σαν χώρα είναι η διαφθορά των πολιτικών κομμάτων, των δημοσίων λειτουργών, της δικαιοσύνης και των λοιπών συμφερόντων που έχουν κάλυψη τον τραπεζικό τομέα. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το κυνήγι της εξουσίας, η απόκτηση περιουσίας και η κοινωνική άνοδος με κάθε τίμημα από τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο μέχρι την κορυφή της εξουσίας (πολιτικοί, δικαστές, θρησκευτικοί λειτουργοί).
Αν και η χώρα λαμβάνει πολύ μεγάλα ποσά από κεφάλαια που έρχονται από το εξωτερικό, υπό την μορφή επενδύσεων, δανείων ακόμη και εμβασμάτων από τους ομογενείς, μεγάλο μέρος καταχράται από τους Δημόσιους Λειτουργούς. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να μην μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο στο ισοζύγιό της και να βλέπει το Δημόσιο Χρέος της να αυξάνεται.
Το φορολογικό σύστημα της Χώρας δεν είναι το καλύτερο και επί το πλείστον τα βάρη πέφτουν στους «μικρούς», καθώς η πολιτική και οικονομική ελίτ βρίσκεται στο απυρόβλητο. Συνήθως υπάρχει πάντα κάποιος πολιτικός ή οικονομικός παράγων που του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει τα πάντα και η απληστία του τον οδηγεί πάντα να χάσει τα πάντα (άπειρα τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα).
Το εξωτερικό και δη οι χώρες που έχουν βλέψεις έναντι ημών, χρησιμοποιούν τους πολιτικο-οικονομικούς παράγοντες της χώρας για να μπορούν να δεσμεύσουν τα κεφάλαια της ή να την χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους σκοπούς. Πολλές φορές η αντιπολίτευση στην χώρα έχει βασιστεί σε εισροές χρημάτων από ξένες χώρες. Παραδείγματα άπειρα και εδώ. Τα δάνεια του αγώνα που δέσμευαν τις Εθνικές Γαίες, τα Μονοπώλια, η SIEMENS (από το 1930 κάνει θραύση), το ΚΚΕ όταν δημιουργήθηκε, τα σύγχρονα κοινοβουλευτικά κόμματα με τα δάνεια από ξένες τράπεζες. Μία από τις προεκτάσεις που έχει η οικονομική εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια είναι τα υπέδαφος της Χώρας. Προσφάτως μεγάλη φασαρία γίνεται για τα πετρέλαια της Χώρας αλλά το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μεταλλεία του Παγγαίου, από τα οποία ακόμη και μετά από σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια εξάγεται χρυσός.
Ο Δείκτης Γεννήσεων/Θανάτων της Χώρας είναι συνάρτηση των σχέσεων που έχουμε με τις άλλες χώρες. Αν αυτές προμηθεύουν κεφάλαια και προκαλούν ανάπτυξη, οι γεννήσεις αυξάνουν. Αν αυτές κινούνται εχθρικά, τότε δεν είναι οι λίγες οι φορές που έχουμε δεχθεί ακόμη και γενοκτονίες. Στην απλούστερη μορφή, υπάρχουν αυξήσεις των θανάτων λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών. Με κάποια άλλη μορφή, μπορεί να είναι πόλεμος ή κάποια επιδημία. Παραθέτω δύο παραδείγματα επειδή είναι πολύ έντονα. Όταν ο διελαύνων Πλούτωνας πέρασε το 1918 από την 7η μοίρα του Καρκίνου, η χώρα αντιμετώπισε την έξαρση της Ισπανικής Γρίππης με τις αρχές να μην μπορούν να κάνουν κάτι για την προστασία του πληθυσμού. Το 2011 ο Διελαύνων Πλούτωνας από την 7η Αιγόκερω, πυροδότησε το μεγαλύτερο κύμα αυτοκτονιών στην χώρα, και ο λόγος πάντα ήταν τα χρέη.
Η Θρησκεία και ο Κλήρος, η Δικαιοσύνη, Νόμοι, τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Σχέσεις με το Εξωτερικό (9ος Οίκος, Αιγόκερως, κυβ. Κρόνος)
Η θρησκεία θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Χώρας, αφού είμαστε αρκετά συντηρητικοί και πιστοί στις παραδόσεις μας. Το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» έχει βαθύτατες ρίζες όσο και αν κάποιοι πιστεύουν πως είναι παρωχημένο. Η Δικαιοσύνη και το Νομικό Σύστημα της Χώρας είναι αρκετά δυνατό και χαίρει εκτιμήσεως αλλά δεν είναι αδιάβλητο, ειδικά όταν υποστηρίζει εξώφθαλμα συμφέροντα. Τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είναι σοβαρά και αξιόπιστα αλλά αρκετά οπισθοδρομικά όσον αφορά την εξέλιξή τους. Οι σχέσεις μας με το εξωτερικό πάντα έχουν τις ευλογίες της εγχώριας κυβερνούσας τάξεως.
Ποσειδών στον Αιγόκερω, κυβ. 11ου Οίκου, χιαστί Σελήνη, εξάγωνο Αφροδίτη, εξάγωνο Νότιο Δεσμό, τρίγωνο Βόρειος Δεσμός.
Ο Πλανήτης της Φαντασίας σε ένα πολύ γήινο ζώδιο μας δείχνει το πόσο πεζοί είμαστε και ότι αυτό που μας απασχολεί είναι η επιτυχία μας, η οποία μετράται με δύναμη, εξουσία και χρήματα. Δεν είμαστε καθόλου φιλοπρόοδοι και δεν μας αρέσουν οι αλλαγές, ούτε οι Μεταρρυθμίσεις.
Αυτή η συντηρητική φιλοσοφία δεν βρίσκει σύμφωνο όλον τον Λαό ο οποίος αρέσκεται στις αλλαγές. Βέβαια σαν κοινωνία συνολικά θέλουμε να πιστεύουμε σε ιδανικά και αξίες που μας έχουν μεταφέρει οι παλαιότερες γενεές. Και πάλι καταλήγουμε να δείχνουμε εκείνο το διπλό πρόσωπο σε αυτούς που δεν μας ξέρουν, αυτό που από την μία θέλει να ζει ελεύθερος και από την άλλη μένει με τους γονείς του μέχρι όσο τον παίρνει.
Η θρησκεία και αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα τις κοινωνίας και είναι πανταχού παρούσα. Είμαστε τυπολάτρες, δηλαδή ακολουθούμε το τυπικό της Εκκλησίας αλλά δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι πιστεύουμε (παρά μόνο όταν πιστεύουμε ότι έχουμε αδικηθεί). Ενώ η θρησκεία χαίρει αποδοχής δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Κλήρο και ειδικά τους εκπροσώπους της Εκκλησίας που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Κλήρος στην Χώρα αρέσκεται στην επίδειξη της δυνάμεώς του, τόσο στην πολιτική σκηνή του τόπου όσο και στην οικονομική. Παρ’ όλα αυτά, δύσκολα θα μπορέσει κανείς να πει ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Εκκλησία. Εξ ου και οι άπειρες προσπάθειες των Κυβερνήσεων να περιορίσουν την Εκκλησιαστική Εξουσία που έπεσαν στο κενό.
Η Δικαιοσύνη καλώς ή κακώς χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου. Και πάλι όμως δεν έχει εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους που ηγούνται της Δικαστικής Εξουσίας, υποπτευόμενος πάντα ότι καλύπτουν αυτούς που ονομάζουμε σήμερα διαπλεκόμενους. Οι Νόμοι δε είναι τόσο παρωχημένοι που αποτελούν τροχοπέδη για την εμπορική ανάπτυξη της Χώρας .
Η ανώτερη εκπαίδευση είναι κάτι που το θέλει διακαώς η κοινωνία, όχι τόσο για την ουσιαστική εκπαίδευσή της όσο για να δείχνει επιτυχημένη. Για αυτό είναι προσανατολισμένη όχι στην Παιδεία αλλά σε Σχολές, από τις οποίες θα μπορέσει να γίνει επιτυχημένος. Εξ ου και το όνειρο της κοινωνίας να δει το παιδί του επιστήμονα, ιατρό ή δικηγόρο. Όχι επειδή ο καθένας με τι παραπάνω ιδιότητες μπορεί να επιτελέσει ένα λειτούργημα αλλά διότι έτσι μπορεί να εκπληρώσει το όνειρό του για χρήμα και άνετη ζωή. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι που στέλνουν τα παιδιά τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού για τους προαναφερθέντες λόγους. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, όπου το εκπαιδευτικό μέλλον της Χώρας πρέπει να βασιστεί σε καλύτερη και πρακτική Παιδεία.
Το Εξωτερικό πάντα υπήρξε ο φορέας Ιδεών και Φιλοσοφιών που δεν ήταν αποδεκτός από το μεγαλύτερο μέρος του Λαού αλλά η κοινωνία ενστερνιζόταν πάντοτε κάποιες αρχές οι οποίες την «βόλευαν». Πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα της χώρας είναι η εισαγωγή διαφόρων πολιτικών ιδεολογημάτων χωρίς βέβαια ο Λαός να τα πολυκαταλαβαίνει αλλά που είναι έτοιμος να τσακωθεί για αυτά, π.χ Η κόντρα καπιταλισμού-κομμουνισμού που οδήγησε τελικά σε Εμφύλιο ή ότι η Χώρα απέκτησε μετακαπιταλιστική οικονομία χωρίς πρώτα να υπάρξουν καπιταλιστικές δομές. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την κοινωνία να ενστερνιστεί τις ευκολίες που απέρρεαν από τον τρόπο ζωής του εξωτερικού.
Ο Ηγέτης της χώρας, η Κυβέρνηση, η Διακυβέρνηση της Χώρας, η υπόληψη του Κράτους ανάμεσα στα άλλα Κράτη (Μεσουράνημα/10ος Οίκος, Υδροχόος, κυβ. Ουρανός)
Η Χώρα είναι το αποτέλεσμα μίας πραγματικής Επαναστάσεως, μίας επανάστασης που ανέτρεψε τα πολιτικά, στρατηγικά και κοινωνικά δεδομένα της εποχής της. Γεννημένη κάτω μέσα στο στρατηγικό και πολιτικό πλαίσιο που όριζε η Ιερά Συμμαχία (δηλαδή οι νικητές του Ναπολέοντα), η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε εθνική επανάσταση η οποία θα διασάλευε το σύστημα ισορροπίας που υπήρχε. Μην ξεχνάμε εκείνη την εποχή υπήρχαν μεγάλες πολυεθνικές αυτοκρατορίες, οι οποίες είχαν διαταραχτεί τόσο από τα κοινωνικά ιδεολογήματα της Γαλλικής Επαναστάσεως όσο και από τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Η πολιτική του καγκελαρίου της Αυστρίας Μέτερνιχ είναι αυτή που θα στοιχειώσει τα πρώτα βήματα της εθνικής παλιγγενεσίας μέχρι την ναυμαχία στο Ναυαρίνο. Υπήρξαμε για πολλά έθνη ο προπομπός της δικής τους εθνικής αποκαταστάσεως. Τα πρώτα συντάγματα της Ελλάδος (Α’, Β’, Γ’ Εθνοσυνελεύσεις) ήταν πραγματικά τα ριζοσπαστικότερα για την εποχή εκείνη αφού μιλούσαν πέρα από εθνικές επιδιώξεις και για κοινωνικά/ανθρώπινα δικαιώματα.
Σαν χώρα έχουμε το προνόμιο να έχουμε άξιους ηγέτες που ήταν προϊόν είτε επαναστάσεως, είτε πραξικοπημάτων, αλλά που πάντα κοίταζαν το Κοινό Καλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βενιζέλος, προϊόν επαναστάσεως και με διακυβέρνηση όχι πάντα με δημοκρατικές μεθόδους. Είναι γνωστή η ρήση του «επανάσταση είναι όταν την κάνουμε εμείς, δικτατορία όταν την κάνουν οι άλλοι» Η δε διακυβέρνηση του Κράτους πάντοτε είχε έλλειψη δημοκρατικότητας διότι διαφορετικά πολλές εξελίξεις δεν θα πραγματοποιούνταν λόγω των ισχυρών ημεδαπών και αλλοδαπών συμφερόντων.
Η υπόληψη του Κράτους μας δεν είναι και η καλύτερη. Μπορεί να προσπαθούμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με τους άλλους όμως οι εσωτερικές μας διασπάσεις μας καθιστούν αφερέγγυους. Επίσης είναι πολύ γνωστή η ρήση του Κίσιντζερ που λέει ότι είμαστε αναρχικοί και δυσκολοκυβέρνητοι.
Ουρανός στον Υδροχόο, κυβ. Μεσουρανήματος/10ου Οίκου, ενάμησι τετράγωνο Σελήνη, σύνοδος Ήλιος, μισό τετράγωνο Αφροδίτη, αντίθεση Κρόνος, εξάγωνο Πλούτων, τετράγωνο Χείρων, σύνοδος MC.
Αν και ο Ουρανός βρίσκεται στον 9ο Οίκο της Ελλάδας η εγγύτητά του με το Μεσουράνημα τον κάνει να λειτουργεί κυρίως στον 10ο Οίκο. Το αποτέλεσμα του Ουρανού το βλέπουμε σχεδόν στην καθημερινότητα της χώρας. Στις μέρες μας σπανίως έχουμε μία κυβέρνηση που να εξαντλεί την κοινοβουλευτική της θητεία. Παλαιότερα είχαμε θέματα ανατροπών των κυβερνήσεων λόγω εκτάκτων αναγκών, συμμετοχής του Ανωτάτου Άρχοντος (Βασιλεύς) στην δημιουργία κυβερνήσεων με αναθέσεις εντολών, επαναστάσεων και πραξικοπημάτων. Όλες όμως οι ανατροπές των κυβερνήσεων αφήνουν απείραχτο τόσο το Παρακράτος όσο και τους Κρατικούς Λειτουργούς. Αυτή η πολιτική αστάθεια προκαλεί αναταραχές τόσο στον Λαό όσο και στον Κοινωνικό ιστό της Χώρας. Αυτές οι συχνές ανατροπές Κυβερνήσεως και το έλλειμμα πολιτικής σταθερότητας μας έχουν δώσει την εικόνα μίας χώρας εντελώς αφερέγγυας.
Ήλιος στον Υδροχόο, κυβ. 4ου Οίκου, εξάγωνο Άρης, αντίθεση Κρόνος, σύνοδος Ουρανός, σύνοδος MC.
Η Κυβέρνηση της Χώρας πάντοτε ήταν αποκομμένη από τις πραγματικές ανάγκες του Έθνους. Ενώ ευαγγελίζεται το κοινό καλό και την ανάγκη για πρόοδο, δεν διστάζει καθόλου να χρησιμοποιήσει πλήρως αντιδημοκρατικές μεθόδους για να διατηρηθεί στην θέση της. Πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο ώστε να σπάσουν αρκετά παγιωμένα συμφέροντα. Όταν όμως αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα καταλήγουν να γίνονται πολύ αυταρχικές. Συνήθως η Αντιπολίτευση κρατά την ισορροπία απέναντι στην Κυβέρνηση. Όμως και οι δύο πλευρές είναι στείρες και αντιμάχονται η μία την άλλη χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μόνο με τους εξωτερικούς εχθρούς μπορούν να βρουν κοινό πάτημα και να συμπλεύσουν.
Ερμής στον Υδροχόο, κυβ. Ωροσκόπου, κυβ, 2ου Οίκου, κυβ. 5ου Οίκου, τρίγωνο Σελήνη.
Ο Ερμής στον Υδροχόο υποδηλώνει το πόσο ευφυείς είμαστε σαν Λαός αλλά και πόσο παράλογος. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να πάει η χώρα μπροστά, όμως αναλωνόμαστε με το πώς θα βγάλουμε χρήματα απομυζώντας τον Κρατικό κορβανά. Αν και έχουμε πολλούς και διακεκριμένους επιστήμονες δυστυχώς χάνονται κάτω από κυβερνητικά ελεγχόμενα Δημόσια Ιδρύματα. Όμως οι νέοι αποτελούν το κεφάλαιο που χρειάζεται αυτή η Χώρα για να προοδεύσει.
Το Κοινοβούλιο, Πρόοδος, Μεταρρυθμίσεις, οι φίλοι του Κράτους (11ος Οίκος, Ιχθείς, κυβ. Ποσειδών).
Η ακμή 11ου Οίκου στους Ιχθείς, Οίκου του οποίου βλέπουμε το Κοινοβούλιό μας, είναι χαρακτηριστική για αυτό που βιώνει η Χώρα, δηλαδή ουσιαστικά ένα Κοινοβούλιο που βρίσκεται στον δικό του κόσμο. Ο κυβερνήτης Ποσειδών, στον Αιγόκερω και στον 9ο Οίκο, ουσιαστικά μας δείχνει πως τα μέλη του Κοινοβουλίου προέρχονται κυρίως από την ανώτερη τάξη της χώρας και κυρίως από εκείνους που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό. Δυστυχώς, πολλά άτομα που θέλουν να γίνουν μέλη του Κοινοβουλίου έχουν σκοπό όχι την υπηρεσία προς την Χώρα αλλά την προσωπική τους ανάδειξη και πλουτισμό.
Επί της ουσίας το Κράτος αδυνατεί να προοδεύσει ή να κάνει μεταρρυθμίσεις επειδή η φύση των ανθρώπων που μετέχουν στην νομοθετική εξουσία είναι άκρως συντηρητικοί. Ακόμη και να προσπαθήσουν κάποιοι να κάνουν κάτι για αυτό, δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα της γραφειοκρατίας που βασιλεύει σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Οι φίλοι της χώρας δεν διέπονται από αλτρουιστικά συναισθήματα για αυτήν εκτός και αν πρόκειται να εξυπηρετήσουν κάποια δικά τους συμφέροντα. Αυτοί που είναι φίλοι της, συνήθως είναι άτομα τα οποία έχουν διδαχθεί την ιστορία και τον πολιτισμό μας σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Αφροδίτη στους Ιχθείς, κυβ. 6ου Οίκου και 12ου εμπεριεχομένου, τετράγωνο Σελήνη, μισό τετράγωνο Ουρανός, εξάγωνο Ποσειδών, σύνοδος Νότιος Δεσμός Σελήνης .
Η κοινωνία μας είναι μία κοινωνία αλλοπρόσαλλη. Από την μία είναι πεδίο εκμεταλλεύσεως από τα διάφορα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου, ψάχνει την εύκολη λύση στα προβλήματά της (εδώ μπαίνει και ο διακαής πόθος όλων για μία θεσούλα στον κρατικό μηχανισμό), φορτίζεται συγκινησιακά από τους διάφορους πολιτικούς, πολλές φορές είναι οπισθοδρομική, δεν ανέχεται καμία κυβέρνηση ακόμη και αν η ίδια την ανέδειξε και δεν αρέσκεται καθόλου οι ανατροπές. Από την άλλη είναι μία κοινωνία η οποία πονάει τους άλλους, προστρέχει πάντα σε βοήθεια όταν χρειαστεί ανάμεσα στα μέλη της, μαζεύει χρήματα για να ανακουφίσει τον πόνο τον άλλον (έστω και αν βαρύνει τα δικά της οικονομικά), και πάνω από όλα πιστεύει στον Θεό (όσο και αν αυτό ακούγεται παρωχημένο).
Πλούτων στον Κριό, κυβ. 6ου Οίκου εμπεριεχόμενου, τετράγωνο Δίας, εξάγωνο Ουρανός.
Η θέση εδώ του Πλούτωνα μας δείχνει το πόσο ισχυρά συμφέροντα, οικονομικά και μη, βρίσκονται πίσω από τον κρατικό μηχανισμό, και ιδιαίτερα μέσα στο Κοινοβούλιο. Δυστυχώς η διαφθορά δεν βρίσκεται μόνο στους Δημόσιους Λειτουργούς αλλά και μέσα στα κόμματα που νέμονται την εξουσία. Η χώρα είναι καταδικασμένη να ζει μέσα στα οικονομικά σκάνδαλα από την μία και στην εξουσία του Παρακράτους από την άλλη. Εδώ βλέπουμε επίσης την αδυναμία του κράτους για μεταρρυθμίσεις διότι μονίμως εναντιώνονται όλα τα μικροσυμφέροντα που υπάρχουν (από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την νομοθετική εξουσία).
Ταραχές, επιδημίες, Ιδρύματα, Καταναγκαστικά Έργα, Επίσημη Θρησκεία, Μυστικοί Εχθροί (12ος Οίκος Κριός, κυβ. Άρης).
Ένα ενδιαφέρον σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί στον 12ο Οίκο της Ελλάδος, είναι η ακμή του. Βλέπουμε ότι βρίσκεται στην 19η Μοίρα του Κριού, μοίρα στην οποία ο Ήλιος βρίσκεται στην απόλυτη έξαρσή του. Αυτό σημαίνει πως η χώρα αντιμετωπίζει πολύ ισχυρούς εχθρούς που λειτουργούν στο παρασκήνιο. Ο κυβερνήτης Άρης βρίσκεται στον 7ο Οίκο που σημαίνει ότι οι εχθροί της χώρας είναι κυρίως εξωτερικοί που λειτουργούν όμως διαβρωτικά (5η φάλαγγα).
Μπορεί να ακουστεί ως θεωρία συνωμοσίας αλλά η παρασκηνιακή δράση των εχθρών της χώρας κτυπάει την επίσημη θρησκεία της Χώρας και δημιουργεί πολλές ταραχές (υπό την μορφή που σήμερα ορίζουμε ως «πορτοκαλί επαναστάσεις»). Σε αυτήν την δράση βρίσκει ανθρώπους πρόθυμους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μικρασιατική Καταστροφή και η Κυπριακή Τραγωδία.
Επίσης, ιστορικά έχει αποδειχθεί σε πόσα καταναγκαστικά έργα έχουν υποβάλει την Χώρα οι διάφοροι κατακτητές της.
Χείρων στον Ταύρο, τρίγωνο Δίας, τετράγωνο Ουρανός, μισό και ενάμιση τετράγωνο ΝΔ/ΒΔ Σελήνης.
Ο Χείρων στον Ταύρο, στον 12ο Οίκο και σε εμπεριεχόμενο Οίκο, μας δείχνει ότι η Χώρα επιζητά το χρήμα για να φτιάξει περιουσία την οποία βέβαια δεν θέλει να φανερώνει και βεβαίως να φορολογείται για αυτήν. Αντιδρούμε πάντα εάν προσπαθήσει η Κυβέρνηση να κυνηγήσει αυτήν την φοροδιαφυγή, συνήθως με το να βγάζουν τα χρήματά μας στο εξωτερικό.
Μία άλλη «παρενέργεια» του Χείρωνα είναι το εθνικό φετίχ που μεγάλωσε γενεές και γενεές και δεν είναι άλλο από την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παρανομιών, ατασθαλιών και βέβαια της φοροδιαφυγής, καλύπτεται από αυτήν την ανάγκη του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να περιπλέκεται σε ένα ατέρμονο αλισβερίσι μεταξύ κοινωνίας, πολιτικών, τοπικών αρχόντων και όλων εκείνων που επωφελούνται.
periastrologias.gr
0 Σχόλια