.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣΦύλλο Κρούστας για γλυκά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
1 κιλό αναρή (μαλακό, λευκό τυρί) ή μυζήθρα γλυκιά Τήνου
6 αυγά
500 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλα κοπανισμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
ζάχαρη άχνη και (προαιρετικά) λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μέτριας δυσκολίας
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί και το λιώνετε με πιρούνι. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τη μαστίχα και τα κανελογαρίφαλα και κατόπιν το τυρί. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 2
Στρώνετε ένα φύλλο κρούστας στο τραπέζι, το βουτυρώνετε και τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο. Απλώνετε μια λωρίδα από το μείγμα του τυριού και διπλώνετε σε ρολό. Βάζετε το ρολό σε μεγάλο ταψί σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι στο κέντρο του ταψιού.
Βήμα 3
Συνεχίζετε φτιάχνοντας συνολικά άλλα 8 ρολά και τα τοποθετείτε στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο στριφτάρι (όπως βλέπετε στη φωτογραφία).
Βήμα 4
Περιχύνετε την πίτα με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στους 200°C 35’-40’. Σερβίρετε τη στριφτόπιτα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και αν θέλετε με κανέλα.
Ιδέα
Δοκιμάστε τα νέα Στριφτάρια της Χρυσής Ζύμης με Κρέμα και Σιμιγδάλι ή με Κολοκύθα, Σταφίδες και Καρύδια. Είναι η πιο γλυκιά λύση για το οικογενειακό και φιλικό τραπέζι.
0 Σχόλια