.
Χρόνος Ψησίματος40-45'Λίστα Συστατικών
Για την κρέμα κάστανου:
150γρ σιμιγδάλι ψιλό
1250γρ γάλα φρέσκο
125γρ ζάχαρη
120γρ Βιτάμ σε κύβους
100γρ Βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
4 αβγά χτυπημένα
2 βανίλιες
500γρ φύλλο κρούστας ψιλό
400γρ έτοιμα βρασμένα κάστανα κομμένα σε μέτριους κύβους
Για το σιρόπι:
600γρ ζάχαρη
350γρ νερό
1/2 λεμόνι φρέσκο
χυμό από 1 λεμόνι φρέσκο
2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου
Πώς να το φτιάξετε
1/Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου δέσει ελαφρά.
2/Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε τα αβγά με χαμηλή ροή. Προσθέτουμε το Βιτάμ και τα κάστανα, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
3/Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και τοποθετούμε σταυρωτά τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε στρώση με Βιτάμ. Αδειάζουμε την κρέμα κάστανου και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα, κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.
4/Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες στο ταψί, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Περιχύνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω από την κρύα καστανόπιτα.
0 Σχόλια