Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μιλφέιγ τυριών

.
Υλικά:
2 πακέτα σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο
5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
400 γρ. στραγγισμένο τυρί Cottage Cheese ή μαλακή μυζήθρα
300 γρ. μαλακή πιπεράτη φέτα ή ροκφόρ
6 κουταλιές μαγιονέζα
100 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
1 πιπεριά κόκκινη (καυτερή)
αλάτι, πιπέρι
σουσάμι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα κομμάτια παραλληλόγραμμα 25 x 50 εκατοστά και τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Αλείφουμε από πάνω με αυγό και βάζουμε παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά. Αφήνουμε τα φύλλα να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τα τυριά, τη μαγιονέζα, τα καρύδια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι.

Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα στα φύλλα. Κάνουμε δύο στρώσεις και κρατάμε λίγο από το μείγμα για το τελευταίο φύλλο. Χρησιμοποιούμε τα τρία φύλλα σφολιάτας και το τέταρτο το θρυμματίζουμε πάνω από την επάλειψη τυριού, ρίχνοντας και σουσάμι που το έχουμε προηγουμένως καβουρντίσει σε αντικολλητικό τηγανι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σκουρύνει λίγο.
Από την Νίκη Μερκούρ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια