Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα
Μερίδες 6
Συστατικά
Για τη ζύμη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
135+270 γρ. αλεύρι γ.o.x.
85 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κ.σ. λάδι
1 1/4 κ.γ. αλάτι
σιμιγδάκι ψιλό για το ζυμάρι
Για την επικάλυψη
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 ανανά και 2 μπανάνες σε κομματάκια
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ. ξηροί καρποί
ζαχαρωτά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ αλεύρι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.
Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά μαζί με το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίζουμε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
Σε ένα πάγκο ρίχνουμε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξουμε τα ζυμάρια μας χωρις να κολλήσουν. Ρίχνουμε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι απο πάνω. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Εαν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίχνουμε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
Το κάθε φύλλο το βάζουμε πάνω σε ένα ανάποδο ταψάκι, πασπαλισμένο με σιμιγδάλι..
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας όπως, τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας.
Ανοίγουμε το φούρνο και με προσοχή σπρώχνουμε την πίτσα από το κρύο ταψάκι στο καυτό που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλουμε).
Ψήνουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρούμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Μερίδες 6
Συστατικά
Για τη ζύμη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
135+270 γρ. αλεύρι γ.o.x.
85 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κ.σ. λάδι
1 1/4 κ.γ. αλάτι
σιμιγδάκι ψιλό για το ζυμάρι
Για την επικάλυψη
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 ανανά και 2 μπανάνες σε κομματάκια
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ. ξηροί καρποί
ζαχαρωτά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ αλεύρι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.
Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά μαζί με το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίζουμε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
Σε ένα πάγκο ρίχνουμε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξουμε τα ζυμάρια μας χωρις να κολλήσουν. Ρίχνουμε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι απο πάνω. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Εαν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίχνουμε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
Το κάθε φύλλο το βάζουμε πάνω σε ένα ανάποδο ταψάκι, πασπαλισμένο με σιμιγδάλι..
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας όπως, τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας.
Ανοίγουμε το φούρνο και με προσοχή σπρώχνουμε την πίτσα από το κρύο ταψάκι στο καυτό που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλουμε).
Ψήνουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρούμε. Σερβίρουμε αμέσως.
0 Σχόλια