Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Pavlova σοκολάτας

.
Συστατικά

Για τις μαρέγκες
150 γρ. ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. άχνη
1 βανίλια

Για την κρέμα
180 ml κρέμα γάλακτος 55% λιπαρά
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Για τις μαρέγκες
Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Το αλάτι βοηθάει για να σφίξει πιο γρήγορα η μαρέγκα.
Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει λαμπερή και γυαλιστερή η μαρέγκα.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε και την άχνη αλλά από τη στιγμή αυτή και μετά δεν χτυπάμε πολύ. Ίσα ίσα να ενσωματωθεί η άχνη στο μείγμα και να σφίξει καλά η μαρέγκα μας.
Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα.
Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ με τη βοήθεια του οποίου φτιάχνουμε ‘’φωλιές’’ μαρέγκας μέσα στις οποίες θα βάλουμε την κρέμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για τουλάχιστον 2 ώρες ανάλογα βέβαια το μέγεθός τους. Για μαρέγκες διαμέτρου 1-2 εκ οι 2 ώρες είναι αρκετές.
Θέλουμε το εξωτερικό τους να είναι ψημένο αλλά μέσα να είναι μαστιχωτές.
Για την κρέμα
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει και αφρατεύει ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και χτυπάμε έως ότου πάρουμε μία σφιχτή γυαλιστερή σαντιγί.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το μείγμα της γέμισης σε ένα κορνέ.
Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με το μείγμα .
Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη σαντιγί και στολίζουμε τις φωλιές της μαρέγκας με τη σαντιγί.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο από πάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια