Σ’όλες σχεδόν τις μυθολογίες η αρχή του κόσμου χάνεται στα βάθη κάποιας μάζας νερού. Τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για τη σύνθεση της ζωής,υπάρχουν αρχικά διάσπαρτα, αλλά σε επαρκείς ποσότητες, μέσα σ’αυτήν τη μάζα , όπου και συντελούνται κάποιες διεργασίες που οδηγούν τελικά, στον σχηματισμό του κόσμου, όπως τον ξέρουμε σήμερα. Το ζώδιο του Υδροχόου αναφέρεται και στη δημιουργία του κόσμου μέσα από το πρωτογενές υδάτινο χάος. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Υδροχόος αντιστοιχείται με τον ωραίο Γανυμήδη, βοσκό κατά μια εκδοχή, παιδί βασιλιά κατά μια άλλη. Κάποτε τον είδε ο Ζεύς και τον βρήκε τόσο ωραίο, ώστε μεταμορφώθηκε σε αετό και τον πήρε μαζί του στην κατοικία των θεών, στον Όλυμπο. Εκεί τον διόρισε οινοχόο για να έχει την ευκαιρία να τον βλέπει συχνά. Το νέκταρ, το ποτό των θεών, είχε την ιδιότητα να χαρίζει παντοτινή νεότητα σε όσους το έπιναν. Σήμερα, όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο αυτό, έχουν τη τάση να ανατρέχουν στις απαρχές της Γνώσης, στην ερμηνεία των πραγμάτων, της καταγωγής, του προορισμού τους. Έχουν την τάση να συλλαμβάνουν την ανθρωπότητα στο σύνολο της, μια οντότητα, δηλαδή που κινείται διαρκώς και προχωράει, αλλά παραμένει πάντοτε νέα.
Ένας ακόμη μύθος, που αφορά την ανθρώπινη σοφία, σχετίζεται με το ζώδιο αυτό. Η Ήρα, σύζυγος του Δία,έδιωξε από τον Όλυμπο τον Ήφαιστο επειδή ήταν πάρα πολύ άσχημος. Ο Ήφαιστος έγινε κύριος των υποχθόνιων δυνάμεων, ο καπνός των οποίων βγαίνει από τους κρατήρες των ηφαιστείων. Ο Ήφαιστος παραπονιόταν στον Δία για τη θέση του στο δωδεκάθεο, κι ο τελευταίος σε αντάλλαγμα του πρότεινε να του πραγματοποιήσει μια επιθυμία του. Ο Ήφαιστος ήθελε να παντρευτεί την Παλλάδα Αθηνά. Μόλις πήρε την άδεια του Δία, προσπάθησε να ενωθεί μαζί της, αλλά δεν τα κατάφερε. Τότε γνώρισε μια άλλη, την Γαία και της έκανε παιδί. Το παιδί τους ωστόσο, το ανέβαλε και το μεγάλωσε η Αθηνά. Του έδωσαν το όνομα Εριχθύων. Μετά από άριστες δοκιμασίες ο Εριχθύων απέκτησε την ύψιστη σοφία. Κάποτε λοιπόν συνάντησε μια κόρη, την Καλλιρόη (: όμορφο ποτάμι). Παντρεύτηκαν κι έκαναν μια κόρη, την Ορεάδα, η οποία συνδύαζε την αρμονία των εξωτερικών χαρακτηριστικών με την αρμονία των συναισθημάτων, έκφραση και τα δύο καθολικής αρμονίας του σύμπαντος.
Κάποια μέρα η Ορεάς, πήγε σε μια πηγή να πάρει νερό. Εκεί την είδε ο Ποσειδώνας και θέλησε να την κάνει δικιά του. Μεταμορφώθηκε ο ίδιος σε άτι, ενώ την ίδια την έκανε μια υπέροχη φοράδα. Άφησε την στάμνα της δίπλα στην πηγή και χάθηκε μαζί με τον Ποσειδώνα στους ουρανούς. Στην θέση τους βρήκαν δύο άλογα : το ένα, ο Ξάνθος, ήταν χρυσόμαλλο. ενώ το άλλο, ο Αργυρόπους ήταν κατάμαυρο με ασημένιες οπλές.
Καλό θα ήταν να επισημανθεί ότι στον αστερισμό του Υδροχόου βρίσκουμε έναν πλανήτη, τον Πήγασο. Ο Πήγασος αυτός ήταν στην αρχαιότητα ένα φτερωτό άλογο που κάποτε, χτυπώντας την οπλή του, έκανε να αναβλύσει μια πηγή, η Ιπποκρήνη, όπου πηγαίνουν να δροσιστούν οι Μούσες.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια