.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣΣφολιάτα
Σφολιάτα (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια τριμμένα
1 κιλό φέτα, θρυμματι σμένη με τα δάχτυλά μας
1 ματσάκι καυκαλήθρες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3 αβγά
Πιπέρι
½ φλιτζ. λάδι ελιάς για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Εύκολη
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας καλυφθούν καλά τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση και κόβουμε το φύλλο που περισσεύει.
Βήμα 3
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 45’.
0 Σχόλια