.
Υλικά1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμός πορτοκαλιού
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι
½ φακελάκι baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
Για τη διακόσμηση
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αβγά ένα ένα χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μίξερ.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τη φαρίνα σε δόσεις, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν στο μίγμα.
Αδειάζετε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια της.
Πασπαλίζετε με τα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Ψήνετε τη μελόπιτα στους 175-C για 50', περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Αφήνετε την πίτα να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
0 Σχόλια