Θεϊκή σοκολατοκόλαση
Κομμάτια 12
Χρόνος Προετοιμασίας 10',
Χρόνος Ψησίματος 20'
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
5 κοφτές κ.σ. αλεύρι
150 γρ. λευκή σοκολάτα
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
κακάο για το σκεύος
Για την SAUCE:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα -φιστίκι
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
1. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.
2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
3. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύουμε.
4. Αδειάζουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 20', μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει, αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα. Το σερβίρουμε ζεστό με sauce φυστικοβούτυρο και παγωτό βανίλια.
5. ΓΙΑ ΤΗ SAUCE:
Ψιλοκόβουμε την μπάρα σοκολάτας και την βάζουμε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 4' σε μέτρια φωτιά, να πυκνώσει.
Δεν την παγώνουμε, γιατί θα σφίξει πολύ.
Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος.
Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει, απλά την ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσει.
Κομμάτια 12
Χρόνος Προετοιμασίας 10',
Χρόνος Ψησίματος 20'
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
5 κοφτές κ.σ. αλεύρι
150 γρ. λευκή σοκολάτα
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
κακάο για το σκεύος
Για την SAUCE:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα -φιστίκι
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
1. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.
2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
3. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύουμε.
4. Αδειάζουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 20', μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει, αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα. Το σερβίρουμε ζεστό με sauce φυστικοβούτυρο και παγωτό βανίλια.
5. ΓΙΑ ΤΗ SAUCE:
Ψιλοκόβουμε την μπάρα σοκολάτας και την βάζουμε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 4' σε μέτρια φωτιά, να πυκνώσει.
Δεν την παγώνουμε, γιατί θα σφίξει πολύ.
Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος.
Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει, απλά την ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσει.
0 Σχόλια