Βασιλόπιτα πορτοκαλιού με μπισκότα
Υλικά συνταγής2 φλ. ζάχαρη
1φλ. βούτυρο
5 αβγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
2 βανίλιες
1φλ. χυμό πορτοκάλι
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη
άχνη ζάχαρη
mini μπισκότα γεμιστά
όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Xτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7΄- 8΄ να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά, το ξύσμα και το αλάτι. Διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και το προσθέτουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή ταψάκι 28 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση του ταψιού, αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα μπισκότα. Σε αυτή τη φάση βάζουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C με αντιστάσεις για περίπου 50΄ με 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε άχνη ή απλώνουμε γλάσσο και σχηματίζουμε τη χρονιά με τα mini μπισκότα.
1 Σχόλια
Χρόνια πολλα, καλως να μας έρθει ο νεος χρόνος!
ΑπάντησηΔιαγραφή