Υλικά:
2 δέσμες μαρούλι
Λίγο κόκκινο λάχανο (κραμπί)
1 ρόδι
1 μπανάνα
1 ακτινίδιο
1 πράσινο....
μήλο
5 καρύδια
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
2 κουταλάκια μέλι
Λίγη κανέλλα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φύλλα από τα μαρούλια, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Ξεχωρίζουμε τα τρυφερά φύλλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Τα τοποθετούμε γύρω γύρω ούτως ώστε να σχηματιστεί ένα τριαντάφυλλο.
Ψιλοκόβουμε λίγο μαρούλι και το βάζουμε στην βάση της πιατέλας.
Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο σε ειδικό τρίφτη και βάζουμε λίγο πάνω από το μαρούλι καθώς και πάνω στα μεγάλα φύλλα του μαρουλιού.
Καθαρίζουμε το ρόδι και ρίχνουμε αρκετό πάνω στο λάχανο αλλά αφήνουμε και σημεία που δεν τα καλύπτουμε ούτως ώστε να φαίνεται ενδιάμεσα το κόκκινο λάχανο.
Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Στύβουμε το λεμόνι και το ρίχνουμε στο μήλο για να διατηρηθεί άσπρο.
Σχηματίζουμε έναν κύκλο με τα μήλα που στο κέντρο έχει ρόδια.
Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε σε φέτες.
Τις βάζουμε γύρω από τον κύκλο καθώς και στο κέντρο και επάνω τοποθετούμε ένα καρύδι .
Καθαρίζουμε την μπανάνα και την κόβουμε σε φέτες και τις τοποθετούμε γύρω από τον κύκλο καθώς και στο κέντρο.
Επάνω τοποθετούμε ένα σπόρο από ρόδι.
Κόβουμε το πορτοκάλι και στύβουμε τον χυμό από το μισό πορτοκάλι μέσα στην σαλάτα. Από το υπόλοιπο παίρνουμε μισή φέτα και τη κόβουμε στην μέση και τοποθετούμε την μια στην μια πλευρά και την άλλη στην άλλη πλευρά στο κέντρο του κύκλου.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και λίγο μέλι.
Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Το αλάτι το βάζουμε όταν θέλουμε να φάμε την σαλάτα.
Η σαλάτα αυτή είναι δροσερή, αρωματική και γλυκόξινη.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια