Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάστανα Mont Blanc 🌰

Κάστανα Mont Blanc
.
(από την Γαλλική κουζίνα)
Υλικά (για 4 άτομα):
* 2 βανίλιες
* 1 κιλό κάστανα
* 1 κουταλάκι (γλυκού) κοφτό αλάτι
* ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ (συμπυκνωμένο)
* 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο (εναλλακτικά, αν ενοχλεί, χρησιμοποιούμε φυτικό)
* 250 γραμμάρια κρέμα σαντιγί

 Εκτέλεση:
* Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
* Τα βράζουμε επί πέντε λεπτά, τα καθαρίζουμε ένα-ένα, ώστε να είναι ζεστά (έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα).
* Στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε (στη μηχανή του πουρέ ή μπλέντερ κ.λ.π.).
* Προσθέτουμε στον πουρέ το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
* Στιβάζουμε τον πουρέ σε πιατέλα σε σχήμα λοφίσκου και τον σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού ή σαμπάνιας και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια