Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
ελιές ολόκληρες χωρίς το κουκούτσι τους
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι.
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
ελιές ολόκληρες χωρίς το κουκούτσι τους
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι.
Τα χτυπάμε με το μίξερ για 2 - 3 λεπτά, ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
Αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλάκια (βγαίνουν γύρω στα 25 μπαλάκια).
Σε κάθε μπαλάκι κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα με το δάχτυλό μας και εκεί μέσα βάζουμε από μια ελιά.
Κλείνουμε ομοιόμορφα τα μπαλάκια, ώστε να μη φαίνεται η ελιά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε τα μπαλάκια σε λαδωμένο ταψάκι ή λαδόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου, για μισή ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα μπαλάκια μας!
Νηστίσιμα, νόστιμα και υγιεινά!
Αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλάκια (βγαίνουν γύρω στα 25 μπαλάκια).
Σε κάθε μπαλάκι κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα με το δάχτυλό μας και εκεί μέσα βάζουμε από μια ελιά.
Κλείνουμε ομοιόμορφα τα μπαλάκια, ώστε να μη φαίνεται η ελιά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε τα μπαλάκια σε λαδωμένο ταψάκι ή λαδόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου, για μισή ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα μπαλάκια μας!
Νηστίσιμα, νόστιμα και υγιεινά!
0 Σχόλια