Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατάτες γεμιστές

Πατάτες γεμιστές

Πατάτες γεμιστές

Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
150 γραμ. λουκάνικα ψιλοκομμένα
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ζωμό με γεύση λαχανικών
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τις πατάτες με ένα σφουγγαράκι κάτω από το νερό της βρύσης και τις καθαρίζουμε καλά.
Τις βράζουμε με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 30 λεπτά.
Όταν βράσουν οι πατάτες, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το πάνω μέρος τους, σαν καπάκι.
Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι, αφαιρούμε το εσωτερικό τους, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια κούπα, με πάχος 1 εκ.
 Πολτοποιούμε την ψίχα από τις πατάτες με ένα πιρούνι και την κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο.
Προσθέτουμε τον κύβο και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το πράσο σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ροδίζουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο μέσα στο λίπος του και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
Αναμειγνύουμε τις λιωμένες πατάτες με το πράσο και το λουκάνικο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά.
Τοποθετούμε τις ανοιγμένες πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ραντίζουμε το εσωτερικό τους με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
Τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τις σερβίρουμε ζεστές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια