Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα υπέροχα δώρα της σιωπής

Ένας υπέροχος τρόπος για να πεις ξεκάθαρα ότι έχεις να πεις είναι η εξάσκηση στη σιωπή.
Ζούμε σε ένα κόσμο που τα πάντα για να ακουστούν ουρλιάζουν. Υπερβολές στις διαφημίσεις, υστερικές συζητήσεις που δεν αποσκοπούν πουθενά επί της ουσίας, απλά αναζητούν να πετάξουν σχεδόν απελπισμένα προς τα έξω συσσωρευμένη ένταση που δεν ξέρουν πως να τη διαχειριστούν. Αυτή η μόνιμη εξωτερική και εσωτερική φασαρία καταστρέφει το νευρικό σύστημα αλλά και το πιο εκλεπτυσμένο μας κομμάτι το οποίο φτιάχνει μία φωλιά μέσα μας για να εκκολαφθεί.
Υπάρχουν μικρά, σχεδόν ανεπαίσθητα κενά ανάμεσα σε κάθε σκέψη. Αν μάθεις να τα αναγνωρίζεις και σιγά-σιγά να τους δίνεις χώρο τότε μιλάμε για νοητική παύση. Μόνο μέσα από αυτήν μπορείς να βιώσεις ουσιαστική γαλήνη. Αυτά τα σημεία σιωπής μπορεί να μεγαλώσουν σταδιακά καθώς εξασκούμαστε μαζί τους και να ηρεμήσουμε όλο και πιο βαθιά. Τότε το περιττό δεν έχει θέση πια στη ζωή μας. Γιατί το περιττό δημιουργείται για να καλύψει κενά, για να κρύψει πόνους, για να τυφλώσει ώστε να μην φανούν οι αδυναμίες μας.
Τώρα κατανοούμε γιατί επιλέγουμε τελικά τη φασαρία όσο και αν τη κατηγορούμε. Γιατί στη σιωπή θα χρειαστεί να απογυμνωθούμε από τα φτιασίδια ενός στημένου και βολεμένου εγώ. Η μόνη ευκαιρία να αναγνωρίσετε ποιος τελικά είστε είναι για λίγο να σωπάσετε και να αφουγκραστείτε.
Αφουγκράσου την αναπνοή σου κάθε μέρα για 10 λεπτά και μην επιτρέπεις αυτά τα 10 λεπτά να παρασύρει καμία σκέψη.
Μείνε σε ένα πάρκο και παρακολούθησε την απαλή κίνηση των φύλλων ενός δέντρου αλλά ως παρατηρητής χωρίς καμία απολύτως κριτική.
Κάθε φορά που σταματάς σε ένα φανάρι επέτρεψε να χαλαρώσεις ότι και αν συμβαίνει γύρω σου.
Επαναλάμβανε καθημερινά, τραγουδιστά τους ήχους των ενεργειακών κέντρων.
Κέντρο Βάσης: ΟΥ
Κέντρο Ιερού: ΟΟΥ
Κέντρο Ηλιακού Πλέγματος: Ο
Κέντρο Καρδιάς: Α
Κέντρο Λαιμού: Ε
Κέντρο Τρίτου Ματιού:Ι
Κέντρο Κεφαλής: ΟΜ
Αυτοί οι ήχοι δρουν εξισορροπιστικά στα ενεργειακά σου κέντρα, φέρνουν χαλάρωση στο νου, στο σώμα και στο συναίσθημα. Γεμίζουν ολιστικά το σύστημά μας με θετική ενέργεια άρα υγεία.
Πες μία προσευχή αργά και ανάμεσα σε κάθε λέξη άφηνε μικρά κενά για να βιώσεις μέσα από τη σιωπή το παλμό της λέξης αλλά και τον απόηχο που άφησε πίσω της, στο σώμα σου. Όταν κατανοήσετε πόσο ουσιαστική είναι η σιωπή θα βρείτε άπειρους τρόπους να έρχεστε σε επαφή μαζί της. Γιατί η αλλαγή που θα νιώσετε δεν θα επηρεάσει μόνο εσάς αλλά και όλους τριγύρω σας. Όχι γιατί θα κάνετε κάτι τεράστια διαφορετικό αλλά γιατί απλά δεν θα παρασύρεστε από την αρνητικότητα των άλλων. Όταν σε ένα εχθρικό βλέμμα απαντήσεις με ένα χαμόγελο προκαλείς ένα καθρέφτη που ο άλλος αναγκαστικά θα δει τον εαυτό του αφού δεν είναι κανένας άλλος εκεί να παίξει το παιχνίδι του. Αυτό και μόνο φέρνει εσωτερική αλλαγή. Γεμίστε τις μπαταρίες σας μέσα από τη σιωπή. Ανανεώστε την επαφή με την εσωτερική σας δύναμη. Μέσα από τη γαλήνη. Βιώστε τη πνευματική σας ανάταση μέσα από την ησυχία. Τόσα δώρα και το μόνο που χρειάζεται είναι να σωπάσετε για λίγο.
Ένα ορυκτό που πραγματικά μας βοηθά να εμβαθύνουμε στη σιωπή να αναγνωρίσουμε το θεϊκό μέσα μας αλλά και να ενωθούμε μαζί στα ανώτερα πεδία, είναι το λευκό τοπάζι.
Ανοίγει την πνευματικότητά μας μειώνοντας ταυτόχρονα το φόβο του αγνώστου, φέρνει τις πληροφορίες που ζητάμε για να βρούμε το εξελικτικό μας μονοπάτι. Όπως είπε ο Ερμής ο Τριςμέγιστος «όπως πάνω έτσι και κάτω» και το λευκό τοπάζι είναι ορυκτό που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια μάτια στα ανώτερα πεδία, έτσι πια είμαστε γνώστες σε αυτό που καλούμε και γειώνουμε. Δίνει διαύγεια στο νοητικό και πνευματικό πεδίο και τονώνει την αντίληψη. Είναι ένας πλοηγός προς το σύμπαν την εσωτερική μας αλήθεια και την εδραίωση του εσωτερικού μας μονοπατιού.

Για αυτό για λίγα λεπτά έστω σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσς!!!!!
Shakila Ιωάννα Μπράτη www.dimoi-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια