Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαρμελάδα μαστίχας

Μπορείτε να τη δοκιμάσετε με κουλουράκια, να την αλείψετε σε τσουρέκι ή να τη συνοδεύσετε με κέικ.
Βάρος: περίπου 1½ κιλό, Προετοιμασία-παρασκευή: 1 ώρα και 20΄
Υλικά:

500 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
5 γρ. μαστίχα σε κρυσταλλική μορφή ή 10 γρ. σκόνη
50 γρ. τσίπουρο
1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
30 γρ. γλυκόζη
Κοπανίζουμε τη μαστίχα στο γουδί προσθέτοντας και λίγη από τη ζάχαρη που θα βοηθήσει να μην κολλήσει στο γουδοχέρι.
Την κοπανίζουμε καλά μέχρι να γίνει σκόνη.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στο μούλτι, μόνο που η μαστίχα είναι αρκετά σκληρή και μπορεί να γδάρει τον κάδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μαστίχα, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου καραμελώσει το γάλα, αρχίσει να δένει και η θερμοκρασία φτάσει στους 108ºC.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τσίπουρο.
Ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα* βάζα.

*Tip
Για να αποστειρώσουμε βάζα τα βουτάμε σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας.
Βάζουμε στο φούρνο, στους 150ºC για 10-15 λεπτά και γεμίζουμε όσο τα βάζα είναι ζεστά.
Τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενό τους.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια