Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λουκάνικα με πράσα

Υλικά:
4 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λουκάνικο (χωριάτικο)
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι,
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 τριμμένη φέτα
αλάτι
πιπέρι
αποξηραμένα μυρωδικά
ή φρέσκο μαϊντανό για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι μικρό (προτιμότερο το πυρέξ), ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο μας, απλώνουμε από πάνω τα μισά πράσα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα με το λουκάνικο και την μισή τριμμένα φέτα.
Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση.
Στην τελευταία στρώση πράσο, μείγμα με λουκάνικο και τη άλλη μισή τριμμένη φέτα, πιπεράκι, ραντίζουμε με λαδάκι και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς, ώσπου να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε το πιάτο μας πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένα μυρωδικά! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια