.
Ο τραχανάς έχει μεγαλώσει γενιές ολόκληρες.Προτιμήστε χαμηλό σε λιπαρά τυρί, καθώς ήδη περιέχονται πολλά κορεσμένα λιπαρά- όχι ό, τι καλύτερο για το λιπιδαιμικό μας προφίλ.
Τι χρειαζόμαστε:
1 φλιτζάνι τραχανά
4 φλυτζάνια νερό
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο ή λάδι
τυρί (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, ταιριάζουν όλα τα τυριά)
Πώς το κάνουμε:
Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίχνουμε και τον τραχανά!
Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια σκάλα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και βράζουμε για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς!
Τέλος μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε και το τυράκι μας και είναι έτοιμο να καταναλωθεί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε ακόμη κατά την βράση να ρίξουμε και γάλα ή και γιαούρτι! Το τυρί που θα διαλέξουμε είναι όση ποσότητα θέλουμε και ότι τυρί θέλουμε!
0 Σχόλια