Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές

.
Πλεξούδα σφολιάτας με τυρί φέτα, πάστα ελιάς και πιπεριά Φλωρίνης.
για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα και 1ο λεπτά<  
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 80 γρ. τριμμένη φέτα
  • 3 κουταλάκια γλυκού πάστα ελιάς
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
  1. Μόλις ξεπαγώσει το φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε και το απλώνουμε στην πλαστική μεμβράνη της συσκευασίας. Το κόβουμε κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά  σε 3 λωρίδες.
  2. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με 1 κ. γλυκού πάστα ελιάς.
  3. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τη φέτα. Στην μια άκρη κάθε λωρίδας σφολιάτας βάζουμε 3-4 λωρίδες πιπεριά Φλωρίνης.
  4. Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε ρολό και αλείφουμε τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσουν.
  5. Πιάνουμε τις 3 λωρίδες από τη μια πλευρά και τις πιέζουμε να ενωθούν για να αρχίσουμε να πλέκουμε τη πλεξούδα μας. Πιάνουμε δηλαδή εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μια άκρη και τη φέρνουμε ανάμεσα στις άλλες δυο.
  6. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό με 1 κ.σούπας νερό και αλείφουμε την πλεξούδα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στη χαμηλή σχάρα του φούρνου στους 180º για 1 ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για τις πλεξούδες μπορείτε να ψήσετε μόνες τους τις λωρίδες, και μετά να τις κόψετε σε μεριδούλες.
Σε όσους αρέσει το σουσάμι πασπαλίζουμε τις πλεξούδες μόλις αλείωουμε το αυγό

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια